Trump steunt Braziliaanse president: “Bolsonaro werkt hard om bosbranden te bestrijden”

AFP
De Amerikaanse president Donald Trump heeft vandaag zijn steun uitgesproken voor de manier waarop zijn Braziliaanse ambtgenoot Jair Bolsonaro de bosbranden in het Amazonegebied bestrijdt. 

Bolsonaro "werkt hard om de branden te bestrijden en levert in alle opzichten goed werk voor de mensen in Brazilië. Niet makkelijk. Hij en zijn land hebben de totale steun van de Verenigde Staten", zo tweette Trump.
Bolsonaro bedankte prompt de Amerikaanse president en betoogde dat zijn land "met groot succes" de branden bestrijdt. "De fake news campagne tegen onze soevereiniteit zal niet slagen. De VS kunnen altijd rekenen op Brazilië", voegde hij toe. 

Trump was maandag aanwezig op de G7-top in Biarritz, waar de leiders van zeven grote industrielanden een hulppakket voor het Amazonegebied aanboden. Bolsonaro wijst het aanbod van de hand, tenzij de Franse president Emmanuel Macron zijn verontschuldigingen aanbiedt voor de "beledigingen" die hij geuit zou hebben aan het adres van de Braziliaanse president. Macron had gezegd dat Bolsonaro had "gelogen" over zijn engagement in de strijd tegen klimaatverandering.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rudolf Pressiatiuck

  Bolsonaro eist geen verontschuldigen om Macron's gebrek-aan-engagement verwijten. Bolsonaro eist verontschuldigingen van Macron omdat ie gezegd heeft dat de meeste Brazilianen zich schamen om hun president.

 • Jan Janssens

  Er is in de afgelopen 2 jaar nog niet 1 keer iets over de lippen van die oranje blaaskaak gekomen waarvan men denkt “awel chapeau”. Die mens doet iedere keer het kompleet tegenovergestelde van wat een groot staatsman zou doen. Hij is de Eddy Wally van de politiek, en zijn fans zijn dezelfden als die van wijlen the voice...

 • Edmond Dantès

  Trump kan onmogelijk weten wat hard werken is, hard liegen daarentegen......

 • Jakke Troost

  Duizenden hectaren regenwoud in ruil voor een verontschuldiging aan zijn persoon. En Trump die beweerd dat hij er alles aan doet. Waar zijn die mee bezig?

 • luc vanessa

  laat deze twee maar los , en garantie is er oorlog.Ze leigen er maar oplos , schelden en bedreigen. als dat de profielen zijn van de toekomstige presidenten zijn we er goed aan toe.