Trump stelt inreisverbod in voor Venezolaanse regering van Maduro

De Amerikaanse president Trump heeft de sancties tegen de socialistische regering van Nicolas Maduro in Venezuela verder uitgebreid.
AFP De Amerikaanse president Trump heeft de sancties tegen de socialistische regering van Nicolas Maduro in Venezuela verder uitgebreid.
De Verenigde Staten hebben hun sancties tegen de socialistische regering van de Venezolaanse president Nicolas Maduro nog verder uitgebreid met een reeks inreisverboden. 

De Amerikaanse president Donald Trump kondigde vandaag aan dat de toestemming voor regeringsleden vanaf de rang van viceminister en hoger, en van hun familieleden, om naar de Verenigde Staten te reizen, wordt opgeschort. De sancties treffen ook alle officieren van het Venezolaanse leger, de politie en de nationale garde, die minstens de rang van kolonel (of evenwaardig) bekleden.

Buitenlanders die de regering Maduro ondersteunen bij het "ondermijnen of schenden van de democratische instellingen in Venezuela" krijgen net als hun familieleden eveneens een inreisverbod opgelegd. Tenslotte mogen ook personen die belangrijke financiële zaken met hen doen de VS niet meer binnen.

Bittere machtsstrijd

In Venezuela woedt al maanden een bittere machtsstrijd tussen de regering en de oppositie. Oppositieleider Juan Guaidó heeft de Verenigde Staten en vele Latijns-Amerikaanse en Europese landen achter zich, terwijl Maduro kan rekenen op de steun van China, Rusland en zijn bondgenoten Cuba, Bolivia en Nicaragua.
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Michel Van Limbergen

    Dat vdeze wereld een keer een inreisverbod voor de Trump administratie in stelt!

  • Marc Camp

    Dus Trump denkt democratisch te zijn door een democratisch verkozen president te dwarsbomen. Hij zou beter bekennen dat hij uit is op de geondstoffen in Venezuela. Dan is dit voor iedereen duidelijk.