Trump stelt importheffingen voor China tijdelijk uit

De Amerikaanse president Donald Trump.
AP De Amerikaanse president Donald Trump.
De Amerikaanse president Donald Trump maakte vandaag bekend dat de hogere importheffingen op Chinese producten, die hij per 1 oktober wilde invoeren, worden opgeschort tot 15 oktober.

Volgens Trump is het uitstel "op verzoek van de vice-premier van China, Liu He" en "vanwege het feit dat de Volksrepubliek China haar zeventigste verjaardag viert." Ook noemde hij het opschorten van de hogere importtarieven "een gebaar van goede wil".

Volgens de verwachting zullen Chinese handelsafgevaardigden hun Amerikaanse tegenhangers half september in Washington ontmoeten voorafgaand aan ministeriële bijeenkomsten, die begin oktober gepland staan. Daarbij zijn de Chinese vice-premier Liu He, de Amerikaanse handelsvertegenwoordiger Robert Lighthizer en de minister van Financiën Steven Mnuchin betrokken.
10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • leen hanssens

  Hij blaast koud en warm.

 • Peter Bonacasa

  Luc Baken, hoe is terugkomen op je belofte "verantwoordelijkheid nemen"? Wat een onzin toch altijd om dit belachelijk figuur proberen goed te praten.

 • luc baken

  trump neemt ten minste zijn verantwoordelijkheid , dat kunnen onze leiders niet zeggen

 • Rik Connaerdt

  Trump dreigt steeds of maakt beloftes, kondigt oorlog of handelssancties aan en trekt zich dan terug. Schaken voor mummies, dus. De rest van de wereld zal dit ook wel doorhebben.

 • MICHELINE GEVERS

  De wind waait weer uit een andere richting. Van waar zal hij morgen waaien?