Trump stelt G7 en rest van de wereld gerust over zijn golfresort: “Geen bedwantsen in de Doral”

AFP
"Geen bedwantsen in de Doral." De Amerikaanse president Donald Trump heeft met een tweet de wereld verzekerd dat zijn golfresort in Miami niet wordt geplaagd door deze vervelende insecten. Hij beticht "radicale linkse Democraten" ervan deze "valse en gemene" geruchten te verspreiden.

Trump liet gisteren aan het einde van de G7-top in Biarritz verstaan dat hij volgend jaar als gastheer van de G7 de wereldleiders wil ontvangen in de Doral, zijn golfresort in Florida. Amper een dag later begonnen op Twitter boodschappen te circuleren als zou het luxueuze resort te kampen hebben met een plaag van bedwantsen.

Aan de basis van de trending #TrumpBedBugs lagen berichten over een drie jaar geleden aangespannen rechtszaak van een hotelgast die zei meermaals gebeten te zijn door bedwantsen tijdens zijn verblijf in het resort van Trump. De organisatie van Trump ontkende, maar koos in 2017 uiteindelijk voor een minnelijke schikking, aldus de krant The Washington Post.

Trump betichtte "radicale linkse Democraten" achter de online heropleving van berichten over de bedwantsenplaag te zitten. Volgens de president hadden ze "valse en gemene geruchten" verspreid nadat ze hadden vernomen dat de "perfect gelegen Doral National MIAMI in overweging werd genomen voor de volgende G7-top".

Volgens criticasters wekt Trump de indruk dat hij er financieel voordeel bij heeft om een G7-top te organiseren in één van zijn hotels, maar dat wordt door de president ontkend. 

AP
AFP4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Diane Bernaerts

  Nee, dit mag niet. Ik heb al verscheidene artikels gelezen waarin gesteld wordt dat dit compleet zou indruisen tegen de "emoluments clause". En dat Trump al 3 à 5 miljard heeft verloren door president te zijn, is inderdaad complete onzin. Maar ja: hij heeft vorige week maar liefst 84 leugens of onwaarheden verkondigd, het tweede hoogste aantal in één week sinds het begin van zijn presidentschap.

 • Wesley Gevaert

  Mag dat wel? Een president, en bijgevolg zijn familie mogen geen financieel voordelen halen uit het presidentschap. Staat zo beschreven in hun wetteksten.

 • Edmond Dantès

  Het is een publiek geheim dat Doral in zeer slechte financiële papieren zit, dus dit is de voornaamste reden om zijn golfresort een boost te geven. Trump verklaarde ook dat het presidentschap hem reeds tussen de 3 en 5 miljard dollar gekost heeft. Dan blijken zijn zonen héél slechte bewindvoerders te zijn, of vreest hij lekken van de belastingaangiftes die Deutsche Bank nu in bezit heeft en waarbij de echte omvang van zijn vermogen zou blijken?

 • Edmond Dantès

  Als Trump zegt dat er geen zijn en we weten allemaal hoe geloofwaardig hij is.