Trump stelt Fake News Awards uit, komieken lobbyen om nominaties

Komiek Stephen Colbert, gastheer van 'The late show', nomineerde zichzelf via een grote affiche op Times Square in New York in "alle categorieën", ook die voor "Meest valse oneerlijkheid", "Meest corrupte valsheid" en "Kleinste knop".
Getty Images Komiek Stephen Colbert, gastheer van 'The late show', nomineerde zichzelf via een grote affiche op Times Square in New York in "alle categorieën", ook die voor "Meest valse oneerlijkheid", "Meest corrupte valsheid" en "Kleinste knop".
De president van de Verenigde Staten, Donald Trump, heeft zijn zogenaamde 'Fake News Awards' uitgesteld tot 17 januari. Komieken lobbyen inmiddels om nominaties.

"De interesse in, en het belang van deze prijzen is veel groter dan iemand had kunnen denken!", schreef Trump zondag op Twitter. Hij had de 'awards' maandag gepland, naar eigen zeggen voor "oneerlijkheid en slechte berichtgeving in verschillende categorieën". Trump doet media die kritisch zijn voor hem consequent af als 'fake news'. De New York Times en CNN zijn een geliefkoosd doelwit.

'The Fakies'

Over het format van de 'awards' is niets bekend, en evenmin wie er bij aanwezig zal zijn. Maar komieken speelden er alvast op in en doopten ze om tot 'The Fakies'. Stephen Colbert, gastheer van 'The late show', afficheerde op Times Square in New York en nomineerde zichzelf in "alle categorieën", ook die voor "Meest valse oneerlijkheid", "Meest corrupte valsheid" en "Kleinste knop".

Geloofwaardigheidsboost

"Niets bezorgt je meer geloofwaardigheid dan Donald Trump die je een leugenaar noemt", zei hij dit weekend op zijn show. Trevor Noah van 'The daily show' bracht Trump een paginagrote advertentie in de New York Times "ter overweging". Hij citeerde Breitbart News, dat de show "als entertainment vermomde politieke propaganda" noemde, en de New York Post, dat sprak van "monotoon... liberaal dogma".

De voorbije dagen was de toorn van Trump vooral gericht tegen journalist Michael Wolff. In zijn boek over de handel en wandel in het Witte Huis onder Trump, dat vrijdag gepubliceerd werd, zeggen zelfs zijn getrouwen dat de president niet geschikt is voor de job.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Alexander Meeuws

    En gelijk heeft hij.... hele dagen staan de gazetten vol met zever over hem.... En is er iets van waarheid bewezen.... nee

  • Diane Bernaerts

    "Fake news awards": met wat houdt die vent zich bezig! Hij bevestigt àlles wat in dat boek staat!