Trump steekt loftrompet af voor zijn eerste jaar als president op Twitter

Archiefbeeld.
Photonews Archiefbeeld.
Ook op de laatste dag van het jaar blijft de Amerikaanse president Donald Trump bij zijn gewoontes. Hij plaatste een salvo berichten op twitter waarin hij zijn bewondering voor zijn eigen eerste jaar in het Witte Huis niet onder stoelen of banken steekt. 

Trump begon met een tweet over zijn verwezenlijkingen van het afgelopen jaar. "Er komen jobs bij en bedrijven keren terug naar de VS. Onnodige wetten en hoge belastingen worden dramatisch teruggeschroefd, en het wordt alleen nog beter. NOG HEEL VEEL OP KOMST!", klinkt het. 

Ook de pers krijgt opnieuw een veeg uit de pan. De president lag het afgelopen jaar vaak onder vuur omdat hij te pas en vooral te onpas verklaringen aflegt op twitter, maar, zegt hij, "ik gebruik sociale media niet omdat ik dat wil, maar omdat dat de enige manier is om de ERG leugenachtige en onfaire 'pers', of fake news media, te omzeilen". "Onbetrouwbare en onbestaande 'bronnen' worden vaker dan ooit gebruikt. Veel verhalen en verslagen zijn pure fictie!"

Tot slot haalt de Amerikaanse president nog maar eens uit naar zijn rivale bij de presidentsverkiezingen van november vorig jaar. "Als 'Crooked Hillary' was verkozen, dan waren je aandelen nu nog maar de helft waard geweest. Nu hebben ze een geweldige toekomst - en die begint nog maar!". De Democraten zullen ook de belangrijke Congres-verkiezingen van 2018 niet winnen, voorspelt Trump. 

"Waarom zouden slimme kiezers de Democraten in het Congres verkiezen als hun beleid de rijkdom die de laatste maanden is gecreëerd totaal teniet zou doen. Mensen zijn nu veel beter af", besluit de president, waarna hij nog naar enkele van zijn verwezenlijkingen verwijst: "ISIS, rechters, sterke grens, belastingverminderingen en meer".

Donald Trump legde vorig jaar de eed af als 45ste president van de VS. Op 20 januari zal hij exact een jaar in het Witte Huis zitten. 
66 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • MICHELINE GEVERS

  Hij had in 2016 2.864.974 stemmen minder dan zijn belangrijkste tegenstander Hillary Clinton. President verkozen door het volk noemt men dat. Verkozen door een bende "kiesmannen" ja.

 • Frankie Van Damme

  Hij doet het niet zo slecht, tot spijt van wie het benijd! Zijn communicatie is misschien niet op en top, maar hij houdt tenminste zijn beloftes en daarvoor hebben de Amerikanen gekozen. Stop dus met die man af te schilderen als een idioot, hij doet het beter dan de laatste drie presidenten van US...

 • Annie Darden

  Begrijp niet dat mensen zulke zelfingenomen paljas verdedigen. Hij loopt over van de pretentie door zijn "speeches" en zijn manier van doen.

 • Andre Perneel

  Zouden we niet beter kijken naar onze eigen leiders in Belgie en in Europa voor we die van Amerika beoordelen ,want het is maar een flauw beestje toch ? Aan allen een gezond 2018 !

 • Ronny Brodeoux

  zijn nieuwjaars toespraak komt niet in de media ??? ik heb hem al gelezen.