Trump steekt Democraten de loef af: al meer dan 40 miljoen dollar ingezameld voor herverkiezing

REUTERS
Voor de campagne van de herverkiezing van Donald Trump is volgens Amerikaanse media sinds begin dit jaar al meer dan 30 miljoen dollar (ruim 26,5 miljoen euro) ingezameld. 

De Republikeinse leider heeft nu in totaal al meer dan 40 miljoen dollar (35,4 miljoen euro) bijeengesprokkeld. Daarmee heeft hij alvast op financieel vlak een voorsprong genomen op zijn Democratische uitdagers. Bijna alle donaties voor het Trump-kamp bedroegen in het eerste kwartaal van dit jaar 200 dollar of minder, melden Amerikaanse media onder aanhaling van de organisatoren van de campagne.  

In de race om de Democratische kandidatuur voor de Amerikaanse presidentsverkiezing van 2020 hebben volgens CNN de onafhankelijke senator Bernie Sanders (ruim 18 miljoen dollar) en de Californische senatrice Kamala Harris (ongeveer 12 miljoen dollar) in het eerste kwartaal van het jaar samen ongeveer evenveel schenkingen binnengehaald als Trump alleen.

De voorverkiezingen, waarbij de Democraten bepalen wie hun kandidaat voor het presidentschap wordt in november 2020, beginnen pas volgend jaar.

Kamala Harris haalde sinds begin dit jaar 12 miljoen dollar aan schenkingen binnen.
REUTERS Kamala Harris haalde sinds begin dit jaar 12 miljoen dollar aan schenkingen binnen.
Bernie Sanders deed het met 18 miljoen dollar aan schenkingen iets beter dan Harris, maar een pák minder dan Trump.
AFP Bernie Sanders deed het met 18 miljoen dollar aan schenkingen iets beter dan Harris, maar een pák minder dan Trump.14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerry Cle

  Trump mag voor de republikeinen nog één keer de verkiezingen winnen en dan zullen ze hem zo snel mogelijk afzetten.

 • Wesley Gevaert

  Wat een amateur-president. Als je aandachtig leest merk je op dat Trump al heel het jaar geld aan het bedelen is op bijeenkomsten elke week ipv met presidentieel werk bezig te zijn (als hij niet gaan golfen is). De anderen zijn pas net begonnen.

 • Edmond Dantès

  En uiteraard komen die cijfers van Trump, van wie we ondertussen weten dat hij de waarde van zijn bezittingen maal tien opblaast om hoger in de Forbes list te komen, om zich daarna quasi tot de status van bedelaar te laten beschouwen door de IRS. Wie gelooft die man nog. Blijkbaar nog steeds dezelfde fanatiekelingen, zelfs tegen beter weten in.

 • Mario Cannas

  Noord Korea klein gekregen? Het is eigenlijk Pyonyang die diplomatisch de zaak dicteert.... Werkloosheid aangepakt? Statistieken die aangevuld zijn met héél veel onderbetaalde jobs.... Een economie die ondertussen stagneert. The great taxi cut doen voornamelijk de middenklasse en lage inkomens meer betalen. IS genekt? Er komt heus een andere organisatie de zaak terroriseren.... Trump een wonder? Tja....

 • Herman Kouter

  Heeft al heel wat bereikt. Oorlog in Syrië voorbij, IS genekt ,Noord-Korea klein gekregen, werkloosheid aangepakt en de muur zal er ook wel komen. Go Trump go.