Trump spreekt van "buitengewone" steun Congres voor betere omkadering wapenverkoop

AP
De Amerikaanse president Donald Trump heeft gewag gemaakt van "buitengewone" steun in het Congres voor een betere omkadering van de verkoop van vuurwapens. Dat deed hij zes dagen na schietpartijen die de Verenigde Staten in rouw dompelden.

"Ik denk dat het er zal komen" zei de president over het idee de gerechtelijke en psychiatrische antecedenten van kopers van vuurwapens scherper te verifiëren. Na deze uitspraken vertrok hij op vakantie naar zijn golfresort in Bedminster, in de staat New Jersey.

De bewoner van het Witte Huis had het op Twitter al over debatten in het Congres over "oordeelkundige verificaties van antecedenten" van de kopers van wapens. Hij maande andermaal aan wapens buiten het bereik van "mentaal zieke en gestoorde mensen" te houden.

Maar hij verzekerde de machtige wapenlobby NRA opnieuw dat hij volkomen achter het recht van de Amerikanen op het bezit van wapens bleef staan. "Ik ben de grootste verdediger van het Tweede Amendement die er kan zijn", benadrukte Trump in een verwijzing naar het grondwettelijke recht op het bezit van een wapen. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rik Connaerdt

  Trump is een geboren manipulator: het lijkt hier wel of hij zelf een wetsontwerp heeft ingediend waar de democraten mee akkoord gaan. Deze man hoeft van niemand lessen te krijgen.

 • Guido Pintens

  (sic) "Maar hij verzekerde de machtige wapenlobby NRA opnieuw dat hij volkomen achter het recht van de Amerikanen op het bezit van wapens bleef staan. “Ik ben de grootste verdediger van het Tweede Amendement die er kan zijn”, benadrukte Trump in een verwijzing naar het grondwettelijke recht op het bezit van een wapen. " Had je nu echt iets anders verwacht van Trump die zijn honderden miljoenen steun dankt aan de NRA om opnieuw verkozen te worden?

 • Walter Wouters

  Wapenlobby is de baas in USA............

 • wim CLAES

  ik snap de commotie niet, 99.9 % gebruikt zijn wapens regulier, is het inperken van wapens voor criminelen, geesteszieken en extremisten met een strafblad voor geweld dan zo onbespreekbaar, het lijkt mij de logica zelf en voor iedereen het beste, ook de nra want de kansen op negatieve publiciteit dalen.