Ga naar de mobiele website
^ Top

Trump snoert CNN-journalist de mond: "Jouw organisatie is vreselijk, jij bent vals nieuws"

Donald Trump heeft iets na 17 uur Belgische tijd zijn langverwachte persconferentie gegeven in New York, zijn eerste sinds oktober. "2017 wordt een slecht jaar, dat heb ik altijd gezegd", klonk het onder meer na een vraag over Obamacare. Naar het einde van de vragenronde snoerde de president-elect ook een CNN-journalist de mond. "Jouw organisatie is vreselijk. Wees nu niet zo onbeleefd. Jij bént vals nieuws." Net vandaag meldden Buzzfeed en CNN dat Russische inlichtingendiensten belastende en aangebrande informatie over Trump zouden bezitten.

De woordvoerder van Trump haalde in het begin van de persconferentie meteen uit naar het "belastende rapport". Hij weerlegde alle beschuldigingen en sprak van "vals nieuws" en "een heksenjacht". Ook vicepresident Mike Pence gaf de media een veeg uit de pan. Trump zelf speelde het anders en bedankte net de vele nieuwsorganisaties omdat ze de berichtgeving in twijfel trokken. "Zo'n rapport zou nooit geschreven mogen zijn en zeker nooit verschenen mogen zijn in de media", klinkt het.

Daarna sneed Trump het economische luik aan. "We gaan jobs creëren. Ik ga de grootste banenschepper worden die God ooit op de wereld heeft gezet."

Hacking
In verband met het hackingschandaal in de aanloop naar de verkiezingen geeft de president-elect nu toe dat Rusland vermoedelijk achter de acties zat. "Ik denk dat het Rusland was. Maar we worden ook gehackt door andere landen en andere mensen. 22 miljoen accounts werden gehackt door China, daar spreekt niemand over. Het is trouwens toch net prima dat ik een goede band heb met Poetin? Of denken jullie dat Hillary hem harder zou aanpakken? Serieus blijven..."

De leiding van zijn bedrijf geeft hij aan zijn twee zonen. "Dat koppelt het zakelijke volledig af van het presidentschap en zo wordt belangenvermenging vermeden", klinkt het. "Don en Eric zullen op zeer professionele wijze het bedrijf leiden", zei Trump. "Ze zullen er met mij niet over praten." Zijn dochter Ivanka zal ook haar banden met het Trump-imperium doorknippen.

Daarnaast kondigde Trump ook aan dat hij in het buitenland geen nieuwe deals zal sluiten. "Afgelopen weekend wees ik nog een deal, met een waarde van 2 miljard dollar, af in Dubai."

"2017 wordt slecht jaar, dat heb ik altijd gezegd"
Trump is niet van plan zijn belastingpapieren vrij te geven. "De enigen die iets geven om mijn belastingpapieren, zijn journalisten. Ik geef ze niet vrij. Ik heb gewonnen, ik ben president."

En dan volgde Obamacare natuurlijk nog. "Een complete ramp is dat: 2017 wordt een slecht jaar, dat heb ik altijd gezegd. De makkelijkste manier zou zijn om het systeem te doen ontploffen, maar we gaan met een plan komen dat veel minder kost en veel beter is. We gaan de Democraten een enorme dienst bewijzen door Obamacare af te schaffen."

Naar het einde van de vragenronde snoerde Trump ook nog een CNN-journalist de mond. "Jouw organisatie is vreselijk. Wees nu niet zo onbeleefd. Jij bent vals nieuws."

"Mexico zal op een of andere manier muur vergoeden"
Tot slot had Trump het nog over de muur die hij plant te bouwen op de grens met Mexico. Hij zal niet wachten op onderhandelingen met Mexico alvorens aan de bouw te beginnen, zo zei hij. "Ik zou anderhalf jaar kunnen wachten voor we de onderhandelingen met Mexico hebben afgerond. Die starten meteen nadat de regering van start gaat. Maar ik wil niet wachten."

Trumps toekomstige vicepresident Mike Pence probeert momenteel de laatste goedkeuringen rond te krijgen om met de bouw te starten, aldus Trump. "Mexico zal ons op een of andere manier vergoeden."

REUTERS
AFP
AFP
AP
AFP
AP



Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


Meld een bug