Trump slikt "blood wherever"-uitspraak niet in

Donald Trump.
AP Donald Trump.
De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump is niet van plan zijn omstreden "blood wherever"-uitspraak in te trekken. Volgens de miljardair heeft hij niks verkeerd gezegd en "koestert" hij vrouwen. Dat liet hij althans verstaan op nieuwszender CNN.

Trump kwam de voorbije dagen opnieuw in het oog van een mediastorm terecht. Aanleiding was een uitspraak van over Megyn Kelly, de journaliste van Fox News die eerder deze week het tv-debat met tien Republikeinse presidentskandidaten modereerde. Trump werd daar door Kelly onder meer aan de tand gevoeld over zijn vrouwonvriendelijke uitspraken.

Na afloop haalde Trump op CNN uit naar Kelly. Hij bestempelde haar als een "lichtgewicht" en zei verder: "Er kwam bloed uit haar ogen en uit haar ... wherever". Na die uitspraak kreeg Trump een lawine aan negatieve reacties over zich. Een organisator van een belangrijk conservatief evenement in Atlanta schrapte Trump ook van de lijst met genodigden.

Maar Trump zou Trump niet zijn als hij onder de indruk zou zijn van de kritiek. Meer zelfs, op CNN zei de vastgoedmagnaat dat hij helemaal niks verkeerd heeft gezegd en ook niet verwezen heeft naar het feit dat de journaliste haar regels zou hebben. "Wie zou zoiets zeggen? Denk je dat ik zoiets zou zeggen? Alleen een ziek iemand zou dat denken", aldus Trump. "Ik heb helemaal niks verkeerd gezegd", aldus Trump, die zich bijgevolg ook niet wilde verontschuldigen voor zijn uitspraken.

Trump voegde er nog aan toe dat hij helemaal niks tegen vrouwen heeft. "Ik koester vrouwen. Ik wil hen helpen", zei hij nog.