Trump roept OPEC op om olieproductie niet te verlagen: “We hebben geen hogere olieprijzen nodig”

Photo News
De Amerikaanse president Donald Trump riep de Organisatie van Olie-exporterende Landen (OPEC) op om haar productie niet te verlagen en zodoende de olieprijzen de hoogte in te jagen. "Hopelijk laat OPEC oliestroom zoals ze is, en beperkt ze die niet. De wereld heeft geen hogere olieprijzen nodig", zei de president op Twitter.

De OPEC en haar bondgenoten beginnen morgen in Wenen aan een vergadering over de productie. Er wordt verwacht dat het oliekartel samen met bondgenoten zoals Rusland zal besluiten tot een productieverlaging om zo de olieprijzen aan te jagen. Er zou nog worden gesteggeld over hoe groot de productieverlaging zal zijn. Trump bekritiseerde de OPEC al vaker, omdat die de olieprijzen zou opdrijven. Hij beschuldigde het oliekartel in het verleden onder meer van "afzetterij".

Na de tweet van Trump gingen de olieprijzen verder omhoog. De prijs van een vat Amerikaanse olie (van 159 liter) noteerde 1,8 procent hoger op 54,20 dollar en Brentolie klom 1,6 procent tot 63,08 dollar per vat.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • frans hertens

  dus wel doen trump is een meester in het bespelen van media. dus hoe hoger hoe beter om zijn beleid te torpederen.

 • Martin Meuris

  Toch iemand die beseft dat hoge olieprijs steeds slechtere economie tot gevolg heeft; genoeg bewezen in het verleden!

 • Jan Ooms

  Jan Gielen: Inderdaad. Gisteren is de Down Jones bijna 800 punten naar beneden gegaan, toen bleek dat Trump had gelogen over dat China de tarifs op Amerikaanse auto's zou opheffen.

 • Jan Gielen

  Het zal niet de eerste keer zijn dat een 'interventie' van de zakenman Trump averechts uitpakt. Wat een ramp voor de wereldeconomie.