Trump retweet naam klokkenluider 'Oekraïne-affaire'

De Amerikaanse president Donald Trump.
Photo News De Amerikaanse president Donald Trump.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft een post geretweet waarin de naam van de klokkenluider van de Oekraïne-affaire stond vermeld. De klacht van deze klokkenluider is de basis van de afzettingsprocedure tegen Trump.

De klokkenluider trok eerder dit jaar aan de bel over een telefoongesprek tussen Trump en zijn Oekraïense ambtgenoot Volodimir Zelenski. Trump zou tijdens dat telefoontje hebben aangestuurd op een onderzoek naar zijn Democratische rivaal Joe Biden en zijn zoon Hunter. Die had een topfunctie bij het Oekraïense concern Burisma terwijl zijn vader vicepresident was.

De klokkenluider wordt in de bewuste post beschuldigd van meineed. Trump dreigt al maanden de identiteit van de klokkenluider bekend te maken. Donderdag retweette hij al een link naar een artikel van de Washington Examiner waar de naam is gebruikt.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Filip Vanlaeken

    Al maanden wordt de naam Eric Ciara-mella in Washington genoemd, een CIA spion die veel in contact was met Ukrainers voor de verkiezingen van 2016.

  • William Bonny

    Waarom doet hij dit dan niet?????, Ik zou die klokkenluider toch ook aan de schandpaal nagelen hoor!!!!,