Trump retweet fake foto van Democratische kopstukken bij Iraanse vlag

Photo News
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich de woede van de Democraten op de hals gehaald door een gefotoshopte afbeelding te retweeten met daarop voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi en Chuck Schumer, leider van de Democraten in de Senaat. Ze staan afgebeeld met islamitische hoofddeksels en de Iraanse vlag op de achtergrond.

De retweet van Trump kwam er naar aanleiding van de kritiek na de raid op de Iraanse generaal Qassem Soleimani op 3 januari. De Democraten reageerden toen misnoegd op het feit dat het Congres niet op de hoogte was van de aanval. Trump postte gisteren een aantal tweets waarmee hij zijn politieke rivalen beschuldigde van steun aan de Iraanse regering.

“De corrupte Dems (Democraten, nvdr) doen hun best om de Ayatollah te hulp te komen”, schreef het Twitteraccount @ D0wn_Under, dat pro Trump is en boodschappen tegen de Iraanse regering post. “De Democraten en het Fake News proberen van terrorist Soleimani een geweldige kerel te maken, alleen omdat ik deed wat al 20 jaar moest gedaan zijn”, legde Trump in een volgende tweet uit.

“Hoe laag kan je gaan?”

Schumer reageerde misnoegd op de uitlatingen van de president en haalde ook uit naar diens Republikeinse partij. “President Trump: hoe laag kan je gaan? Republikeinen: hoe lang kunnen jullie de acties van de president verdoezelen en verdedigen?”, aldus de geviseerde Schumer. Pelosi heeft nog niet gereageerd.

Stephanie Grisham, de woordvoerster van het Witte Huis, gaf duiding bij de bedenkelijke retweet. “De president maakt duidelijk dat de Democraten bijna de kant kiezen van de terroristen en diegenen die erop uit waren om Amerikanen te doden”, zei ze. “Ik denk dat de president erop wees dat de Democraten hem zo erg lijken te haten dat ze bereid zijn aan de kant te staan ​​van landen en hun leiders die Amerikanen willen vermoorden.”
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Luc De Coninck

  Hoe dikwijls hebben ze Trump al als nazi afgebeeld. Dat was voor zijn linkse tegenstanders geen probleem, die humor moest kunnen volgens hen. Wel, ze moesten tevreden zijn dat ze een president hebben die van humor houd en die niet in een te ivorentoren zit en dit wil delen met de wereld.

 • Leon Van der Neffe

  roland schollaert Iran is GEEN kernmacht en Obama had met Iran een deal gesloten zodat ze er ook NOOIT 1 konden worden. Die deal die Trump van tafel heeft geveegd weetjewel? Wss niet.

 • Wilfried Van den Bosch

  Wie hier beweert, dat de democraten terroristen steunen, moeten maar eens zeggen waar dat gezegd of geschreven is door journalisten, als Trump zo een tweet verstuurd, wat voor klein kind is hij dan, hij had daar niets te zoeken in Iran, wat als hij de rode knop indrukt als hij maar denkt dat Poetin is zou doen, zoals hij beweerde over die generaal, dat ze hem maar vlug afzetten, hier bij ons moeten ze voor minder ontslag nemen.

 • Guido Pintens

  roland, moet het écht tot in den treure herhaald worden dat het door vader en zoon Bush is, dat IS is ontstaan? Zij zijn indertijd Irak binnengevallen (olie!!). Obama heeft daar nul komma nul mee te maken, maar hij erfde wél de gebakken peren ... en wij ook

 • Gino De Neef

  Iedereen weet dat die foto fake is. Waarom maken jullie daar zo een misbaar over. Er werd nooit beweerd dat de foto echt was!