Trump retweet complottheorie die Clintons linkt aan dood van Jeffrey Epstein

Bill Clinton en Jeffrey Epstein
Photo News Bill Clinton en Jeffrey Epstein
Jeffrey Epstein (66) is gisteren levenloos aangetroffen in zijn cel. De dood van de van kindermisbruik verdachte miljardair leidt tot allerlei wilde speculaties. En ook de Amerikaanse president doet zijn duit in het zakje.

Jeffrey Epstein werd ervan beschuldigd tientallen minderjarige meisjes te hebben misbruikt. Hij zou een illegaal netwerk voor vrouwenhandel hebben uitgebouwd. Sommige meisjes zouden niet ouder dan 14 jaar geweest zijn. Epstein riskeerde een celstraf tot 45 jaar. De miljardair zou zich gisteren van het leven hebben beroofd. Maar velen stellen zich vragen bij de these van zelfmoord. Heel wat hooggeplaatsten waren immers bevriend met Epstein en de affaire bracht enkele machtigen der aarde in verlegenheid. Ze zouden liever hebben gehad dat alle potjes gedekt bleven, zo klinkt het.

De Amerikaanse president die trouwens zelf close was met Epstein maar er zich later van distantieerde, hield zich gisteren niet in op Twitter om de speculaties mee te voeden. 

Enkele uren nadat berichten over de zelfmoord van de miljardair doorsijpelden, heeft 
Trump een omstreden samenzweringstheorie geretweet die gewezen president Bill Clinton en zijn echtgenote Hillary op een of andere manier verantwoordelijk stelt voor de dood van Epstein.

Twitter

De president retweette gisteren het bericht van cabaretier en Trump-aanhanger Terrence Williams waarin deze laatste beweerde dat Epstein “informatie had over Bill Clinton en nu dood was”.

Net zoals Trump was ook Clinton jarenlang bevriend met de van misbruik beschuldigde zestiger. De voormalige president was een graag geziene gast in de privéjet van Epstein, die de bijnaam ‘Lolita Express’ kreeg. Volgens een passagierslog zou hij 26 keer zijn meegevlogen. Zelf hield Clinton het in een verklaring op vier keer, waarbij zijn beveiligers ook aanwezig zouden zijn geweest.

Ondertussen zijn de hashtags #Clintons en #ClintonBodyCount trending. Er circuleert opnieuw een (oude) lijst van medewerkers van het koppel die volgens een complottheorie op raadselachtige manier de dood zouden hebben gevonden. Het gaat daarbij onder meer om Witte Huis-adviseur Vince Foster die het slachtoffer zou zijn geworden van een cover-up zodat Clinton zijn handen in onschuld kon wassen tijdens het Whitewater-schandaal. Volgens het gerecht ging het om zelfmoord. Niet iedereen is daar echter van overtuigd.

Maar op sociale media wordt er ook met een beschuldigende vinger gewezen naar Trump omdat hij evenzeer bevriend was met Epstein. De Amerikaanse president noemde hem in een artikel uit 2002 “een geweldige kerel” die hij al vijftien jaar kende, maar later zou hij zich ervan distantiëren. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de hashtag #TrumpBodyCount eveneens viraal gaat.
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • annie dupont

  trump die is ZEEEEER geloofwaardig .... die liegt nooit ! .... jaja , we geloven alles wat hij vertelt .... jaja

 • ANN LIMBOS

  En " zoiets " is president van de V.S.

 • Anita Wellens

  Epstein leeft nog, ze hebben zijn hoofd wat nagemaakt om het op een lijk laten gelijken. Als je goed kijkt zijn de oren mislukt.

 • Jan Abelshausen

  Heeft Patrick Haemers in der tijd zelfmoord gepleegd ??? Dat potje moest gedekt blijven.

 • Yolande De Fyn

  Heb je het filmpje goed bekeken met Trumpie? Hoe hij de dame onbeschoft bekijkt..aanraakt...en dan ineens breken met die lieve vriend?? Brrrrr....en dat die Amerikanen zo iemand als hun President mss een 2e termijn geven??? Hoe dom kan je zijn.