Trump rekent op snel akkoord met China

Donald Trump sprak vandaag kort de pers toe.
AP Donald Trump sprak vandaag kort de pers toe.
De Amerikaanse president Donald Trump verwacht snel zijn handtekening onder een gedeeltelijke handelsovereenkomst met China te zetten. Volgens Trump liggen de onderhandelingen voor op schema.

Trump gaf vandaag te kennen dat de ondertekening van een handelsakkoord met Peking er al voor de top van de Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) midden november in Chili zou kunnen komen. “We bekijken de mogelijkheid om voor te liggen op de planning met de ondertekening van een zeer belangrijk deel van het akkoord met China”, aldus Trump.

Volgens Trump gaat het om fase één van de overeenkomst. Daar moet volgens hem niet te lichtzinnig over worden gedaan. "We noemen het fase één, maar het gaat om een grote portie", verwees de Amerikaan naar eerdere pogingen om tot een allesomvattende overeenkomst te komen. China liet zaterdag al weten dat de handelsonderhandelingen met de VS op de goede weg waren. De handelsoorlog tussen beide grootmachten weegt al een tijd op de wereldwijde economische groei. 
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bart Verbeeck

    Wall street wankelt. De FED print al miljarden USD per dag. Enkel Trump kan nog iets bewegen, tenminste tijdelijk. Kan hij de crash uitstellen tot na de verkiezingen, dat is de vraag.

  • Willy Govaert

    China is de grootste schuldeiser van Amerika. Amerika helemaal bankroet onder Trump, en volgend jaar de volgende financiële crisis !!!

  • FRIEDA VAN KEYMEULEN

    Afwachten, we weten toch dat Trump altijd voorbarig is als het gaat om pluimen aan zich zelf uit te delen en daarmee weg te lopen. En, dat soort bulletins wordt uit respect voor je onderhandelingspartner gemeenschappelijk of te gelijkertijd aan de pers gegeven. De Chinezen 'will not be amused'.