Trump reageert op schietpartij Las Vegas: "Een daad van puur kwaad"

Reuters
Reuters Reuters
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zonet de pers toegesproken. Hij noemt de aanval in Las Vegas "een daad van puur kwaad." Trump zal woensdag Las Vegas bezoeken om te praten met slachtoffers en hulpverleners.

"In Las Vegas, Nevada, heeft hij op brutale wijze meer dan vijftig mensen vermoord en honderden verwond", zegt Trump vanuit het Witte Huis. "Het was een daad van puur kwaad. De FBI en de veiligheidsdiensten hebben hun medewerking aangeboden en zullen updates geven over het onderzoek."

Trump bedankte in zijn toespraak ook de politie van Las Vegas voor hun snelle reactie. "Ik wil de politie van Las Vegas en de eerste hulpverleners bedanken die zo veel levens gered hebben. De snelheid waarmee ze gereageerd hebben, is miraculeus en zorgde ervoor dat veel levens gespaard bleven. Dat ze de schutter zo snel gevonden hebben nadat de eerste schoten afgevuurd werden, is iets waarvoor we altijd dankbaar zullen zijn. Dat toont waar echt professionalisme om draait."

Trump heeft de opdracht gegeven om de vlag overal halfstok te laten hangen, ter herinnering van de slachtoffers. "Op momenten van tragedie en horror komt Amerika samen. Onze eenheid kan niet kapot gemaakt worden door het kwaad", besloot de president.
16 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  Gaat hij nu ook zeggen, zoals bij de schietpartij in de Bataclan, dat veel slachtoffers nog zouden geleefd hebben als ze een wapen bij zich hadden gehad? Wapens voor "zelfverdediging" is een mythe, tegen zoiets kàn je je niet verdedigen! En dan zeggen dat Trump ook nog de verkoop van geluidsdempers en van wapens aan labiele personen wil versoepelen!

 • Gino D.

  Geen enkele argumentatie pro wapens klopt. In dergelijke situaties kan men zich niet verdedigen met wapens. Dan maak je deel uit van de actie en wordt je neergeschoten als mededader. Tegen criminelen delf je hoe dan ook het onderspit. Vrij wapenbezit zorgt er voor dat zij zich nog beter bewapenen en vlugger geweld gebruiken. Zelfs de politie schiet daardoor voorbarig uit angst.

 • Jos Smos

  Dank je politiek om steeds aan te tonen dat het om gruwel en waanzin gaat, ik had het zelf nooit uitgedokterd..

 • Peter weethetbeter

  Bewijs dat je met meer wapens geen veiliger USA krijgt, alleen veel meer burgerslachtoffers.Maar ja het recht om als cowboy rond te mogen lopen schijnt voor de Amerikanen (en Trump/wapenindustrie) h/geilig te zijn !

 • John Betton

  Discussiëren over de wapenwet is vrij nutteloos hier. Het gaat meer dan waarschijnlijk over een automatisch geweer. Deze zijn dan ook illegaal. Los daarvan, in een land zoals Amerika, als je een sterke wapenwet toepast en wapens criminaliseert, zijn de enige die wapens hebben de echte criminelen. Als een land zeer grote problemen heeft met illegale wapens, is het vrij nutteloos om een strenge wapenwet te hebben. Los dat eerst op, en dan kun je spreken over een sterke wapenwet.