Trump overweegt deadline voor handelsakkoord met China op te schuiven

Amerikaans handelsgezant Robert Lighthizer, Chinese hoofdonderhandelaar Liu He en Amerikaans minister van Financiën Steven Mnuchin.
EPA Amerikaans handelsgezant Robert Lighthizer, Chinese hoofdonderhandelaar Liu He en Amerikaans minister van Financiën Steven Mnuchin.
Donald Trump zou bereid zijn om de deadline in de handelsoorlog met China zestig dagen op te schuiven. Dat melden bronnen in de directe omgeving van de Amerikaanse president.

De Verenigde Staten willen op 1 maart de importtarieven voor een groot deel van de Chinese producten aanzienlijk verhogen. Nu beide landen weer op hoog niveau overleggen, zegt Trump niet afwijzend te staan tegenover het verschuiven van deze datum, als een akkoord in zicht komt.

De Amerikaanse minister van Financiën Steven Mnuchin en de speciaal handelsgezant Robert Lighthizer zijn deze week in China om daar met een Chinese handelsdelegatie tot afspraken te komen die tot een einde van de handelsoorlog tussen beide landen moet leiden. Beide kampen zijn het erover eens dat de gesprekken tot dusver positief en progressief verlopen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.