Trump: "Oorlog tegen vrouwen? Dat is maar om te lachen"

"Vette varkens", "sletten" en "smerige dieren", zo heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump vrouwen in het verleden al genoemd. Toen moderatrice Megyn Kelly hem in het eerste tv-debat tussen de Republikeinse presidentskandidaten gisteravond om een reactie vroeg, kreeg die ook een veeg uit de pan.

Nadat Kelly aan de miljardair had gevraagd hoe het zit met zijn oorlog tegen vrouwen, antwoordde die met een grap. De scheldwoorden hadden volgens Trump enkel betrekking op Rosie O'Donnell, een Amerikaanse comédienne, actrice en talkshow-presentatrice. Het publiek vond zijn reactie hilarisch. O'Donnell iets minder. Zij vroeg zich op Twitter af hoe ze dit aan haar kinderen moet uitleggen.

Vervolgens boorde Trump de "politieke correctheid" die heerst in de VS in de grond. "Ik heb daar geen tijd voor. En om eerlijk te zijn, dit land heeft daar ook geen tijd voor", aldus Trump.

Zijn uitlatingen zijn naar eigen zeggen als grap bedoeld, "voor de fun, om ons te amuseren".

Ten slotte kreeg de vraagsteller een veeg uit de pan. Trump stelde dat Kelly niet "aardig" genoeg was. "Wat ik zeg, is wat ik zeg. Eerlijk Megyn, als je daar niet tegen kan, dan spijt me dat. Ik ben altijd heel aardig tegen je geweest, dat kon ook anders, gelet op hoe jij tegen mij doet", aldus de steenrijke zakenman, die tijdens de uitzending aankondigde dat hij een onafhankelijke kandidatuur niet uitsluit.