Trump ontvangt “heel mooie” brief van Kim Jong-un

Donald Trump en Kimg Jong-un ontmoetten elkaar begin juli in de gedemilitariseerde grenszone tussen Noord- en Zuid-Korea.
AP Donald Trump en Kimg Jong-un ontmoetten elkaar begin juli in de gedemilitariseerde grenszone tussen Noord- en Zuid-Korea.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft een "heel mooie brief" van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un gekregen. Volgens de president is dit mogelijk een opstapje naar een nieuwe ontmoeting tussen de twee leiders.

Noord-Korea is vorige week weer begonnen met het testen van raketsystemen. Eerder zei Trump al dat de lanceringen vanuit Noord-Korea geen enkel verdrag schenden en daarom geen kwaad kunnen. In de brief aan Trump zou Kim Jong Un de recente testen met raketten een vergelding genoemd hebben voor de militaire oefeningen die de Verenigde Staten samen met Zuid-Korea houden.

Het Koreaanse staatspersbureau KCNA noemde de raketlanceringen een "waarschuwing aan Zuid-Korea". Zuid-Korea en de Verenigde Staten willen binnenkort weer gezamenlijke militaire oefeningen houden. Dat is een doorn in het oog van Kim Jong-un.

Trump zei vandaag dat hij het met Kim eens is.  “Hij was niet tevreden over de militaire manoeuvres”, aldus Trump, die de brief gisteren ontving. “U weet dat ik ze ook nooit op prijs heb gesteld”, voegde hij eraan toe. “Ik heb oorlogje spelen met Zuid-Korea nooit leuk gevonden.”

De president benadrukte nogmaals zijn verstandhouding met de Noord-Koreaanse leider, ondanks de impasse in de onderhandelingen over de nucleaire ontwapening van het gesloten land. 

De twee ontmoetten elkaar al drie keer. De laatste ontmoeting vond plaats in juli in de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea. Voordien waren er bijeenkomsten in Singapore en Hanoi.
9 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ivan de ridder

  Kim Jong Un schiet een raket af. Geen probleem! Hij heeft een nieuwe mooie brief geschreven. Misschien moeten ze in Iran eens van strategie veranderen.

 • Gerard Braeckmans

  Kimmetje had er zelfs bloempjes op getekend. Helemaal zelf gedaan!

 • Diane Bernaerts

  Haha, zolang Kim mooie liefdesbrieven blijft sturen aan domme ijdele Trump, mag hij doen wat hij wil!

 • annie dupont

  dictator die een mooie brief stuurt en trump verliefd tot achter zijn oren

 • MICHELINE GEVERS

  Kim heeft Trump helemaal in zijn zak, en Trump voelt het niet.