Trump ontmoet als eerste buitenlandse leider nieuwe Japanse keizer Naruhito

De Amerikaanse president Donald Trump is maandag als eerste buitenlandse leider ontvangen door de nieuwe keizer van Japan. Naruhito volgde begin deze maand zijn vader Akihito op, die vrijwillig troonsafstand deed.

Trump werd maandagochtend lokale tijd samen met zijn echtgenote Melania ontvangen door Naruhito en keizerin Masako. De volksliederen van beide landen werden daarbij afgespeeld.

Na een ontspannend weekend, met golf en sumoworstelen op het programma, is Trump maandag de eerste buitenlandse leider die een onderhoud heeft met Naruhito. Dat is het hoogtepunt van zijn staatsbezoek aan Japan. Trump sprak voor de ontmoeting van "een grote eer". 

Ontmoeting met Japanse premier Abe

De Amerikaanse president zal ook nog de Japanse premier Shinzo Abe ontmoeten voor een formeel gesprek. Daarbij zullen de onderhandelingen tussen Washington en Peking en het dossier over Noord-Korea aan bod komen.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • HUGO COOLSAET

    Zoals we gewoon zijn veel holle en lovende woorden, waaruit naderhand blijkt dat er nul,nul resultaten geboekt worden.