Trump ontkent verkrachting: “Ze is mijn type niet”

E. Jean Carroll
AP E. Jean Carroll
Donald Trump blijft ontkennen dat hij columnist en schrijver E. Jean Carroll in de jaren negentig heeft verkracht. "Ze is niet mijn type", zegt hij in een interview met de Amerikaanse nieuwssite The Hill. 

"Ik zal het zeggen met veel respect: ten eerste, ze is niet mijn type. Ten tweede, het is nooit gebeurd. Het is nooit gebeurd, oké?", verklaarde de Amerikaanse president. “Ze liegt. Ik weet niets over haar, helemaal niets. Het is vreselijk dat mensen zulke dingen kunnen beweren.”

In een reactie op CNN gaf Carroll al aan “blij te zijn” niet Trumps type te zijn. De vrouw geeft aan dat Trump eerder al aantijgingen van seksueel misbruik ontkend heeft. “Hij ontkent de aantijgingen, draait het om, voert bedreigingen uit en gaat in de aanval", zegt de vrouw.

De 75-jarige schrijfster zegt dat Trump haar seksueel aangerand heeft in een kleedkamer van een warenhuis in New York. Dat zou gebeurd zijn in 1995 of 1996. Zeker vijftien andere vrouwen hebben Trump eerder al beschuldigd van seksueel wangedrag.

E. Jean Carroll op de cover van New York Magazine
New York Magazine E. Jean Carroll op de cover van New York Magazine45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • GERARD DE PELECIJN

  Dat gebeurt overal gratis en voor niets!

 • Katrien D'herde

  Trump is inderdad een rijke en zeer arrogante zak en we kennen nog niet eens de helft van wat hij allemaal heeft gedaan. Maar omdat hij geld heeft komt hij er steeds mee weg! " het is mijn type niet?" Laat me niet lachen! Hij zoek een gat om hem in te steken! Zo smerig is het! En het is altijd opnieuw de vrouw die zich mag bewijzen! Nog steeds is er niks veranderd!!

 • Jan Boden

  Nu Trump kandidaat is voor een herverkiezing komt ze met haar verhaal. Zolang het woord tegen wederwoord blijft, is er geen bewijs. Er waren geen getuigen, ze heeft het fysiek niet laten vaststellen in een ziekenhuis en ze heeft geen aanklacht ingediend. Als schrijfster had ze op zijn minst een persoonlijk verslag kunnen maken met de juiste omstandigheden en het tijdstip. Raar dat ze zelfs dat niet heeft gedaan.

 • Iris Smagghe

  Het is allemaal gemakkelijk om direct te zeggen dat dit gelogen is, gewoon omdat de verkiezingen gaan beginnen of omdat ze toen niet met deze beschuldiging naar buiten gekomen is. Maar ik denk dat iedereen vergeten is dat verkrachting nu eenmaal heel lang niet serieus genomen werd, zéker als de dader een rijke arrogante zak is. Misschien heeft het haar wel veel moeite gekost om de moed te verzamelen om hiermee naar buiten te komen, zij wordt immers als aandachtzoeker afgeschilderd...

 • Meert Dominique

  Hij had gewoon kunnen zeggen, het is niet waar. Maar nee, hij moet erbij zeggen "Ze is mijn type niet". Alsof verkrachters een "type" uitkiezen. Als een verkrachter de mogelijkheid ziet dan zal hij toeslaan. Hoe de vrouw eruit ziet maakt niets uit. Donald Trump kijkt teveel TV series waar profilers een profiel opmaken om de dader te vinden. Het is geen TV reality, Donald, het is real life.