Trump: “Onderhandelingen met China in september gaan door”

De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping in juni in Osaka bij de G20-top.
AP De Amerikaanse president Donald Trump en zijn Chinese collega Xi Jinping in juni in Osaka bij de G20-top.
De handelsbesprekingen tussen Peking en Washington zijn nog steeds voorzien voor begin september. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump verklaard.

"Dat is nog altijd voorzien, als ik het goed begrijp. Maar wat nog belangrijker is dan de afspraak in september, is dat we aan de telefoon praten. We hebben productieve gesprekken gehad", verklaarde Trump aan journalisten in New Jersey.

Hij herhaalde dat China "een akkoord wil bereiken" en dat hij "binnenkort" met de Chinese president Xi Jinping zal praten, die hij "goed kent".
Begin deze week beslisten de Amerikanen de invoering van een bijkomende importheffing van 10 procent op een reeks Chinese producten te verschuiven van 1 september naar 15 december.

Extra heffingen

Voor sommige Chinese producten zullen de Amerikanen zoals gepland 10 procent extra heffingen aanrekenen op 1 september. Bepaalde producten zijn echter van de lijst gehaald en zullen dus niet bijkomend belast worden, en voor producten zoals smartphones, laptops, gameconsoles en bepaalde kledingstukken wordt de invoering uitgesteld tot 15 december.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Bert Pienter

    China slaat hard terug met een devaluatie van zijn munt. Met hangende pootjes terug naar de onderhandelingstafel mr. Trump?