Exclusief voor abonnees

Trump nu echt op ramkoers met zijn anders zo geliefde medium Twitter: Zorgen de verkiezingen voor zenuwachtigheid?

Trump gisteren in het Witte Huis bij de ondertekening van het decreet dat de socialemediabedrijven aansprakelijk moet stellen voor de inhoud op hun platform.
Photo News Trump gisteren in het Witte Huis bij de ondertekening van het decreet dat de socialemediabedrijven aansprakelijk moet stellen voor de inhoud op hun platform.
Donald Trump en Twitter: het wordt stilaan de grootste haat-liefde-verhouding die je je kan inbeelden. De Amerikaanse president kan niet zonder het medium, het medium kreeg nog nooit zoveel aandacht dankzij de Amerikaanse president. En toch lust Trump het bedrijf van topman Jack Dorsey stilaan rauw. Twitters nieuwste waarschuwingen over Trumps tweets hebben de relatie tussen de twee nu echt op scherp gesteld, en dat zal er niet op beteren naarmate de verkiezingen naderen.

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
16 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Diane Bernaerts

  Een factcheck plaatsen bij een tweet is geen censuur. Je kan nog steeds kiezen wat je wil geloven.

 • Eric Grosemans

  Vrijheid van meningsuiting is niet absoluut. Racisme, seksisme, aanzetten tot haat en geweld vallen daar niet onder, en mogen daar ook nooit onder vallen. In zulke gevallen is het de plicht van de al dan niet sociale media om in te grijpen, en desnoods wat men noemt te censureren of zelfs bannen van het bericht en degene die het plaatst. Het enige wat Trump op zijn presidentsloopbaan bekomen heeft is een groot land omvormen tot een bananenrepubliek. Well done mr president.

 • Karel Tichmann

  Het is de taak niet van Twitter of de press of een of andere nieuws organisatie, om censuur te geven aan de bevolking. Elke bevolking waar dan ook in de wereld, heeft het recht om zijn eigen mening te vormen, wat er gaande is. Bravo Trump...

 • Jeroen Dekop

  Er zijn regels en ook een president moet ze opvolgen en Twitter is sterk genoeg om dat te verwezelijken.

 • Jonas Buyle

  Amerikaanse tv-figuren maakten zich vrolijk om Trump een spuit met lucht te zetten, ze zijn niet van Twitter geband , Trump is ook niet hysterisch geworden , rechts wordt voor 0,5% van zoiets geband. Kan het hypocrieter? Zuckerberg geeft Trump gelijk , die weet al waar de kleppel hangt.