Trump noemt Apple-CEO Tim Cook “Tim Apple”, terwijl hij naast hem zit

CEO van Apple Tim Cook (links) en president Donald J. Trump (rechts) tijdens een vergadering van de American Workforce Policy Advisory Board in het Witte Huis in Washington.
EPA CEO van Apple Tim Cook (links) en president Donald J. Trump (rechts) tijdens een vergadering van de American Workforce Policy Advisory Board in het Witte Huis in Washington.
Tijdens een vergadering in het Witte Huis heeft de Amerikaanse president Donald Trump naar de CEO van technologieonderneming Apple verwezen als “Tim Apple”, terwijl Tim Cook, baas van één van de machtigste bedrijven ter wereld, naast hem zat. 

“Tim Apple”, toegegeven, het klinkt niet slecht. Maar Cook heeft vooralsnog geen naamswijziging doorgevoerd. Was het een verspreking, een misplaatste grap, zijn gebruikelijke bijnaam in de gangen van het Witte Huis? Het videomateriaal suggereert dat Trump zich er niet bewust van was dat hij zonet één van de meest invloedrijke ondernemers ter wereld fout had aangesproken: alsof er geen vuiltje aan de lucht was, zette hij na zijn komische flater de vergadering over onder meer het belang van technologie voor het onderwijs onverstoord voort. CEO Tim Cook zelf en Trumps dochter Ivanka Trump bleven er evenzeer onbewogen bij. 

Trump versprak zich terwijl hij de CEO van de techgigant aan het bejubelen was voor wat zijn bedrijf voor het land betekent, en ondertussen ook van de gelegenheid gebruik maakte zichzelf in de kijker te zetten. “Mensen zoals Tim - jullie breiden uit en doen dingen die ik van in het begin al wou. Ik zei altijd: ‘Tim, je moet hier beginnen’, en dat heb je echt gedaan. Ik bedoel, jullie investeren echt in ons land. Wij stellen dat enorm op prijs, Tim Apple”, aldus de president. 

Trump lijkt wat moeilijkheden te ondervinden om bedrijfsnamen en familienamen uit mekaar te houden. Vorig jaar noemde hij Marillyn Hewson, CEO van Lockheed Martin, “Marillyn Lockheed”. 
52 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ivan de ridder

  Geweldig, als het zo'n grapje was, waarom blijft Trump op twitter excuses zoeken (liegen) om zijn verspreking. Het was eigenlijk Tim Cook Apple, maar hij sprak gewoon met de snelheid van licht, juist.

 • Thomas Symons

  Steve Apple draait zich om in zijn graf...

 • Erwin Van Roy

  Thomas Trump is ge slechte president ooit. Zijn opvolger zal met zen handen in zen haar zitten. En dan kunnen jullie afgeven op hem. Ben blij dat die niet hier is. En dat minder dan 1% hem wil

 • Rik Kleinmond

  Leve Trump, zyn voorganger heeft net heel hollywood ontvangen op t wittehuis Trump ontvangt zakenmense,goed zo.

 • Thomas Boxer

  Trump is de man die wij hier nodig hebben. Een echte leider en man met ballen die zegt waar het op staat.