Trump nodigt Boris Johnson uit voor een bezoek aan het Witte Huis

De Britse premier Boris Johnson (links) verwelkomt de Amerikaanse president Donald Trump tijdens de NAVO-top in Londen begin december.
AP De Britse premier Boris Johnson (links) verwelkomt de Amerikaanse president Donald Trump tijdens de NAVO-top in Londen begin december.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft de Britse premier Boris Johnson uitgenodigd voor een bezoek aan het Witte Huis in het nieuwe jaar. Dat schrijft de Britse krant The Sunday Times. De uitnodiging kwam kort nadat Johnson vorige week de verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk won.

Gesprekken over wanneer de ontmoeting is, moeten nog worden gevoerd. “Er wordt gedacht aan mogelijke data halverwege januari, al is niets formeel overeengekomen. Maar het is duidelijk dat beide kampen inzetten op een ontmoeting in begin 2020", zo tekent de krant op uit een bron dicht bij het Witte Huis.

AFP8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • ivan de ridder

  Proficiat aan de Engelsen die bij deze met alle plezier de chloorkippen en salmonella-eieren, het hormonaal behandeld vlees en de rommel-melk zullen omarmen. Althans de armsten toch, want veilig voedsel zal enkel beschikbaar zijn voor de mensen die ervoor kunnen betalen, namelijk de rijksten. Boris is er dan ook voor alle (rijke) Britten (inclusief zichzelf).

 • Roger Deprez

  Hij wilde de Engelse losweken van Europa en het is hem ook nog gelukt ook, hopelijk wordt Europa eens wakker en trekt ze de conclusie.

 • Hans Cherretté

  Het VK wordt een satellietstaat van de US. Boris heeft een hoog IQ, maar Trump is veel en veel linker dan Boris. Trump wil de EU destabiliseren en hij gaat Boris daarvoor scrupuleus gebruiken. Kijk ook de recente beslissing om de pijpleiding proberen te blokkeren. De EU moet Boris niet ontzien.

 • mertens jean

  En Trump en Johnson bereiken hun doel, Europa in problemen brengen. Dat is hetgeen Trump al langer wil en in Johnson vindt hij een ideale bondgenoot. Hopelijk is Europa sterk genoeg en kunnen ze Johnson eveneens op zijn plaats zetten en een ferme loer draaien.

 • wim helsen

  Bespreken van de handelsakkoorden waar de VS en UK als winnaars enerzijds gaan uitkomen en Europa als verliezer. Europa gaat alles op alles zetten om het de UK zo zwaar mogelijk te maken want moesten de mensen zien dat ze het nu veel beter hebben zouden ze zich wel eens vragen kunnen stellen waarom we bij dit op machts beluste geldverslindende orgaan moeten blijven en er ook niet kunnen uitstappen...