Trump: nieuws over gezondheid Kim Jong-un onjuist

Archiefbeeld van Kim Jong-un en Donald Trump (Juni 2018)
AFP Archiefbeeld van Kim Jong-un en Donald Trump (Juni 2018)
De Amerikaanse president Donald Trump zegt dat de berichten over de mogelijk kritieke toestand van de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un hoogstwaarschijnlijk onwaar zijn. De berichtgeving van nieuwszender CNN is wellicht gebaseerd op "oude documenten", aldus Trump.

"Ik denk dat het gaat om een onjuist bericht", verklaarde de president. “We hebben een goede band met Noord-Korea, ik heb een goede relatie met Kim Jong-un en ik hoop dat het goed met hem gaat”, vervolgde Trump.

Eerder deze week had CNN op basis van een bron binnen de inlichtingendiensten gemeld dat Kim na een hartoperatie in kritieke toestand verkeerde. De regering in Zuid-Korea reageerde eerder sceptisch op het bericht.

Betrouwbare informatie vanuit Noord-Korea, dat zich afgesloten heeft van de rest van de wereld, is er niet. 

Pyongyang heeft sowieso niet de gewoonte om persoonlijke informatie te verspreiden over de vermoedelijk 36-jaar oude Noord-Koreaanse leider en zijn familie.

Lees ook: Kim Jong-un ziek, halfdood én springlevend gemeld: afwezigheid voedt speculaties over Noord-Koreaanse dictator (+)
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Alex Bervoets

    Nee, want hij is springlevend... Een brief naar enkele arbeiders bewijst dit. Hoe bewijst een brief dat iemand in leven is?

  • Michel Van Limbergen

    Trump zou zich beter een keer bezig houden met de toestand in eigen land dan dat van Kim Jong-un, maar alweer een welgekome afleiding van de werkelijke problematiek zeker?