Trump: "NAVO-landen moeten achterstallen terugbetalen"

AFP
De Amerikaanse president Donald Trump heeft de landen van de NAVO ervan beschuldigd al jaren in gebreke te blijven wat betreft hun militaire uitgaven en hij heeft gesuggereerd dat die landen hun achterstallen aan de VS zouden moeten "terugbetalen".

"Talrijke landen van de NAVO, die wij geacht worden te verdedigen, houden zich niet alleen niet aan hun engagement van 2 procent (dat laag is). Zij blijven ook al jaren in gebreke in hun betalingen, die zij niet doen. Zullen zij de VS terugbetalen? ", twitterde Trump aan boord van de Air Force One die koers zette naar Brussel.

Trump blijft erop aandringen dat de Europeanen hun militaire uitgaven opvoeren om hun engagement om 2 procent van het bbp aan defensie te behalen.
85 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bernaerts Diane

  De koude oorlog is voorbij en het Warschaupact is al lang opgedoekt, dus hoog tijd om ook de NAVO op te doeken! De NAVO moet toch niets anders doen dan de Amerikanen gaan helpen met hun oorlogen die ze zelf gestart zijn.

 • Jan De Cock

  Schaft de NATO af en Poetin overheerst Europa bey'bey demokratie!

 • Robert Dockx

  Ik hoop toch echt dat we geen Amerikaanse wapens kopen. Moeten leren van die gek zijn onbetrouwbaarheid en Europees kopen. NATO afschaffen en Europees leger creëren.

 • Jens van den Broeck

  Helaas heeft hij gelijk. Belgische defensie leeft al jaren op kosten van de VS. Tijd om dit land te splitsen, Walen buiten, en onze verdragen na te komen.

 • DIRK VAN BRUSSEL

  De EU opdoeken en terug naar....wat ? België, Vlaanderen en Brussel en Co ? Terug naar de Belgische Frank ? Dat zal lachen geblazen zijn. Vlaanderen die moet opboksen tegen Frankrijk, England, Duitsland ? Geachte de weg is ingeslagen, zeker voor België is er geen terug. Voor Gbr. zal het al niet gemakkelijk zijn. Wake up.