Trump na historische top met Kim Jong-un: "Iedereen kan zich nu veiliger voelen"

AFP
"Iedereen kan zich nu veiliger voelen dan (op) de dag dat ik mijn ambt opnam". Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump getweet nadat hij, terugkerend van zijn historische topontmoeting met de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un in Singapore, vandaag op de luchtmachtbasis Andrews in de staat Maryland was geland.

"Net geland - een lange reis, maar iedereen kan zich nu veel veiliger voelen dan (op) de dag dat ik mijn ambt opnam", tweette het Amerikaanse staatshoofd. "Er gaat niet langer een nucleaire dreiging uit van Noord-Korea. Kim Jong-un ontmoeten was interessant en een zeer positieve ervaring. Noord-Korea heeft een groot potentieel voor de toekomst!". 

De president haalde ook uit naar zijn voorganger Barack Obama. "Voor ik president werd gingen mensen ervan uit dat het tot een oorlog zou komen met Noord-Korea. President Obama zei dat Noord-Korea ons grootste en meest gevaarlijke probleem was. Niet langer. Slaap goed vannacht."

"We sparen een fortuin uit door geen militaire manoeuvres (met Zuid-Korea, nvdr) meer te doen, zolang we in goed vertrouwen onderhandelen - wat beide zijden doen", luidde een volgend presidentieel bericht op Twitter.

In nog een tweet nam Trump opnieuw de "Fake News Media" op de korrel. "Zo grappig om het Fake News, voornamelijk van NBC en CNN, te bekijken", klonk het. "Zij spannen zich heel hard in om het akkoord met Noord-Korea naar beneden te halen. 500 dagen geleden zouden ze hebben 'gesmeekt' voor dit akkoord, het leek alsof een oorlog kon uitbreken. Ons land zijn grootste vijand is het Fake News dat zo makkelijk door zotten wordt verkondigd". 

"Ik wil voorzitter (van de nationale Defensiecommissie van Noord-Korea, nvdr.) danken voor het zetten van de eerste moedige stap naar een schitterende nieuwe toekomst voor zijn volk. Onze ontmoeting zonder voorgaande - de eerste tussen een Amerikaans president en een leider van Noord-Korea - toont aan dat echt verandering mogelijk is!", luidde een andere tweet van de bewoner van het Witte Huis.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Peter Van Dyck

  Pure show. Nobelprijs, laat me niet lachen!

 • Michael Bruyneel

  Die gaan me 2 nu de werled plat leggen me hun raketten :) haha

 • Michael Bruyneel

  Die gaan me 2 nu de werled plat leggen me hun raketten :) haha

 • Bernaerts Diane

  Hopelijk heeft Trump gelijk, maar is hij nu niet hopeloos naïef? En als hij zegt: "Obama zei dat Noord-Korea ons grootste en meest gevaarlijke probleem was": is hij dan al vergeten dat hij dat zélf vorig jaar ook zei? En dat Obama door Fox & co. werd verketterd en een "verrader" genoemd toen hij o een ontmoeting met Kim overwoog?

 • Naomi Beal

  En wat wordt er gedaan voor alle Noord Koreanen die onder het dictatuur van Kim moeten leven en hun mensenrechten??