Trump loopt verder uit op zijn Republikeinse concurrenten

Donald Trump.
AFP Donald Trump.
Ondanks de mediadrukte rond vrouwonvriendelijke uitspraken heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump nog wat terrein gewonnen bij de Amerikaanse kiezers. Uit een bevraging van CNN en het instituut ORC blijkt dat 24 procent van de Republikeinse kiezers de kandidatuur van de vastgoedtycoon wel zien zitten.

De voormalige gouverneur van Florida, Jeb Bush, bezet met 13 procent de tweede plaats. Sinds de laatste peiling van een maand geleden steeg Trump zes procent.

Achtenvijftig procent van alle kiezers die naar de Republikeinen neigen, hebben een positieve mening over Trump. Vooral bij economische kwesties en het thema illegale immigratie geniet hij het vertrouwen van deze kiezersgroep. Maar toch denkt 58 procent van de bevraagde Republikeinen dat de partij met een andere kandidaat meer kans maakt om de presidentsverkiezing in november 2016 te winnen.

De gisteren gepubliceerde peiling is de eerste in heel het land sinds het op televisie uitgezonden debat van de Republikeinse presidentskandidaten twee weken geleden. Trump had nadien met bizarre vrouwonvriendelijke opmerkingen over de interviewster voor ophef gezorgd.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.