Trump looft wapenwetten in Texas nadat kerkgangers dader van schietpartij neerschieten

Bij de schietpartij in West Settlement, Texas, vielen twee doden. Op livestreambeelden is te zien hoe een kerkganger, linksboven in beeld, met getrokken wapen op de schutter, centraal boven naast het raam, af gaat. De schutter werd neergeschoten en overleed.
AP Bij de schietpartij in West Settlement, Texas, vielen twee doden. Op livestreambeelden is te zien hoe een kerkganger, linksboven in beeld, met getrokken wapen op de schutter, centraal boven naast het raam, af gaat. De schutter werd neergeschoten en overleed.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich positief uitgelaten over de wapenwetten in de Amerikaanse staat Texas. Dat doet hij na een schietpartij in een kerk, waar parochianen de dader zelf doodschoten. Trump betuigde ook zijn medeleven aan de slachtoffers.

"We bidden voor de families van de slachtoffers en de stad waar de schietpartij in een kerk plaatsvond. Die aanval werd binnen de 6 minuten gestopt dankzij de moedige parochianen die handelden om 242 gelovigen te beschermen", tweette de Amerikaanse president. "Levens zijn gered dankzij deze helden en dankzij de wetten van Texas die hen toelaten om wapens te dragen."

Bij de schietpartij kwamen twee kerkgangers om het leven.

AP23 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Gino Denil

  Gewoon de statistieken over dergelijk wapengeweld in de VS en in Europa vergelijken. Die geven duidelijk aan wie het bij het rechte eind heeft. Al de rest is toogpraat.

 • Lindsey Clauw

  Er ging geen zelfverdediging nodig zijn moest die schutter geen wapen hebben. Schieten los je niet op met schieten

 • Ronny Van de Wal

  Hier zou men zeggen dat er meer moet gesensibiliseerd worden.

 • Tim De Witte

  Michel de blay, en stel je eens voor dat niemand, ook de schutter niet, een wapen had?

 • marc Deglin

  in de us heeft men "gun free" zones , vooral scholen en winkelcomplexen , wil het nu lukken dat het steeds in deze "gun free" zones is dat de schietpartijen gebeuren , omdat de schutters dan zeker zijn ; dat zijn slachtoffers "niet" gewapend zijn.