Trump legt Iraanse regering nieuw inreisverbod op

De Iraanse president Hassan Rouhani luistert naar een minister in Teheran.
AP De Iraanse president Hassan Rouhani luistert naar een minister in Teheran.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft in het kader van het conflict met Iran een inreisverbod opgelegd aan hooggeplaatste regeringsfunctionarissen in Teheran. 

Ook hun directe familieleden mogen tot nader order de VS niet meer in, zo staat in een mededeling die woensdagavond plaatselijke tijd door het Witte Huis werd verspreid. 

Het is het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken dat zal bepalen op welke personen het verbod daadwerkelijk van toepassing is.

“Staatssponsor van terrorisme”

Als reden voor de nieuwe beperkingen voert Trump aan dat de Iraanse regering "een staatssponsor van terrorisme" is. Het inreisverbod blijft van kracht tot het ministerie van Buitenlandse Zaken van mening is dat de maatregel niet langer nodig is, luidt het tot slot. ‘
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Mohamed Kabbal

    Dan kan hij dat evengoed een inreisverbod doen voor Saoedi Arabië want niet alleen financieren ze terrorisme, ze kweken hen, leiden hen op en sturen ze op pad. Alsook worden de mensenrechten nog steeds geschonden, vallen zij een soeverein land aan zonder rede enz...

  • Bernard Dieryck

    Komt Trump nog zuur te staan ! Wacht maar op China ! enz

  • Jan Baroen

    Trump doet maar, hij denkt dat hij met zijn vingertje de ganse wereld kan dirigeren. Het zou wel eens omgekeerd kunnen zijn, dat de wereld helemaal niet meer luistert naar zijn bazig optreden en zich collectief tegen de VS keert.