Trump lacht demonstrant uit tijdens verkiezingsrally: “Ga maar naar huis, naar je mammie”

Amerikaans president Trump was voor een verkiezingsrally in Toledo, Ohio.
AP Amerikaans president Trump was voor een verkiezingsrally in Toledo, Ohio.
Tijdens een verkiezingsrally in Toledo in de staat Ohio heeft de Amerikaanse president Donald Trump een demonstrant uitgelachen. “Ga maar naar huis, naar je mammie”, riep hij de man toe die luid werd uitgejouwd.

Het incident vond plaats tijdens de eerste helft van Trumps speech. De man hield een bord omhoog met de tekst “Geen oorlog” naar aanleiding van de spanningen tussen Iran en de VS na de raid op generaal Qassem Soleimani, maar werd snel door de security uit het publiek geplukt.

De verkiezingsrally van president Trump in Toledo was de eerste sinds de VS eind vorige week Soleimani doodden met een drone-aanval. 

Trump onderbrak zijn toespraak in Toledo en begon samen met het publiek te applaudisseren toen de man uit de arena werd gezet. “Hij gaat naar huis, naar z’n mammie. Een prachtig gezicht. Dankjewel, beveiligers. Ga maar naar huis, naar je mammie”, zei Trump.

Protesten zijn geen uitzondering bij politieke bijeenkomsten van Trump. In augustus vorig jaar werd Trumps speech in de staat New Hampshire onderbroken door een demonstrant. Trump reageerde toen door de man uit te lachen met zijn gewicht.
50 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • didier vandevyver

  blijkbaar beseft hij niet dat gans de wereld met hem lacht

 • Antonio Rinaldi

  Grote mond met veiligheidsagenten in zijn buurt.Zonder hen zou Trump schreeuwen achter zijn mammie?

 • Marc Saerens

  Vrije meningsuiting is ok en moet kunnen, maar die eindigt op het ogenblik dat je 't hol van de leeuw binnenstapt, vrij simpel toch of niet............. Buiten voor de deur kan dat maar niet in een bijeenkomst van gelijkgezinden.

 • ivan de ridder

  Je hoeft niet te vragen hoezeer hij om zijn mammie en pappie gehuild heeft toen hij zijn legerplicht wou omzeilen. Recente acties in Iran duiden eerder op een entourage die daadkrachtig wilt optreden (er worden al geruime tijd mannetjes geplaatst in Saudi-Arabië, Oekraïne en Israël) dan zijn strategisch vernuft. Of dit toch oorlog gaat leiden, hangt ervanaf wat in Iran op het punt staat te gebeuren. Als die bewijzen dat effectief Amerikaanse soldaten gesneuveld zijn bij de raketaanvallen ...

 • Andy Geys

  Ongeacht of het nu slim was of niet om met een bord daar te gaan staan, dat geeft Trump nog niet het recht om deze persoon uit te lachen. Uitlachen of mensen kleineren doe je gewoon niet. Dat leer je al in de kleuterschool. Dit gedrag is een president onwaardig.