Trump koopt alle advertentieruimte YouTube op verkiezingsdag

De Amerikaanse president Donald Trump tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Colorado Springs.
REUTERS De Amerikaanse president Donald Trump tijdens een verkiezingsbijeenkomst in Colorado Springs.
In de aanloop naar de Amerikaanse presidentsverkiezingen en op de verkiezingsdag plaatst YouTube slechts voor één kandidaat advertenties op de startpagina: Donald Trump.

Het team achter de herverkiezingscampagne van president Trump maakte begin november een deal met het videoplatform waarin ze alle advertentieruimte opkochten voor de huidige Amerikaanse president. Trump zal prominent aanwezig zijn op de belangrijkste dagen waarop kiezers in het hele land zich voorbereiden om naar de stembus te gaan op 3 november.

De geschatte kosten van de advertenties van Trump lopen op tot meer dan een miljoen dollar (ongeveer 927.000 euro) per dag. De zakenkrant Bloomberg schrijft dat Trump in zijn campagne 500 miljoen kan uitgeven aan digitale advertenties. YouTube weigerde commentaar te geven op de deal. 
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Frederik Boogaerts

    Goed zo trump alles voor een 2de ambtstermijn

  • Sonny Breugelmans

    Ironisch dat Bloomberg hiermee naar buiten komt. Een paar weken geleden kwam nog naar buiten dat hij 400 miljoen ging investeren in campagne reclames. Politiek in Amerika mag geen oligarchie worden. Zelf als Trump fan schud ik triest het hoofd. Niet oké !

  • Micke Vandereyken

    Geld en macht, geld en nog eens geld, al de rest telt niet meer