Trump kondigt vertrek aan van woordvoerster Witte Huis

Sarah Sanders.
AP Sarah Sanders.
Sarah Sanders (36) stopt eind deze maand als woordvoerster van het Witte Huis. Dat heeft de Amerikaanse president Donald Trump vandaag aangekondigd.

“Na drieënhalf jaar zal onze geweldige Sarah Sanders aan het eind van deze maand het Witte Huis verlaten en huiswaarts keren naar ‘de Grote Staat Arkansas”, schreef Trump in een reeks tweets. “Ze is een heel bijzondere persoon met buitengewone talenten, die geweldig werk heeft verricht. Ik hoop dat ze zich kandidaat stelt als gouverneur van Arkansas - ze zou het fantastisch doen. Sarah, bedankt voor al het goede werk!”

Dat Trump Sanders ook zou steunen als ze gouverneur van haar ‘thuisstaat’ wil worden, heeft mogelijk te maken met de politieke loopbaan van haar vader, Mike Huckabee. Hij was al gouverneur van Arkansas in de jaren 2005-2008. Sanders zou echter niet onmiddellijk in zijn voetsporen kunnen treden: de positie als gouverneur komt pas vrij in 2023, volgens CNN. 

Fanatiek aanhanger

Sarah Sanders werd onder het presidentschap van Trump aangesteld als plaatsvervangend woordvoerder voor Sean Spicer. Op 5 mei 2017 gaf ze haar eerste Witte Huis-briefing. Die persbriefingen werden daarna eerder een uitzondering. Uiteindelijk bleef Sanders perschef.

De aankondiging betekent het einde van een tumultueuze carrière voor Sanders, die Trump al sinds zijn presidentscampagne in 2016 altijd vurig heeft verdedigd en geregeld botste met journalisten die ze meermaals “de vijand van het volk” noemde. Haar geloofwaardigheid stond al langer onder druk. Zo bleek dat ze gelogen had over de reden voor het ontslag van voormalig FBI-directeur James Comey. Eind januari zei ze ook nog dat ze geloofde dat 
“God wilde dat Donald Trump president werd”

Sanders is de derde vrouw die de rol van perschef ooit op zich nam, na Dee Dee Myers in 1993 en Dana Perino in 2007. Het is voorlopig nog niet duidelijk wie haar zal vervangen. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Alain Pointcarre

  De vrouw die alle leugens van Trump tot het onnozel verdedigde en zelf nieuwe leugens kon uitvinden. De vrouw die de persvrijheid wou beperken omdat deze in strijd is met de leugens en de propaganda van Trump. Maar wij kunnen niet op verbetering rekenen, de opvolger zal weeral een hersengespoeld pathologische leugenaar zijn.

 • Karel Tichmann

  Ik zal haar missen. Ze behandelde de vijandige linkse pers met intelligente finesse en enorme kracht. Ze heeft in 3 1/2 jaar meer verbaal geweld doorstaan, dan de meeste mensen in hun hele leven. Deze vooringenomenheid linkse journalisten die ze meermaals “de vijand van het volk” noemde. Was gewoon de waarheid, en de press liep elke keer met wilde ogen en stotterende uit het Witte Huis. Deze dagen waren echte fijne dagen..

 • Diane Bernaerts

  Weer één die het zinkende schip verlaat! Is ze EINDELIJK tot inzicht gekomen en heeft ze naar haar echtgenoot geluisterd, die al lang een hevig Trump-criticus is?

 • Mark De vos

  Tellen kan die seniele man ook al niet meer denk ik want volgens mij is het maar 2j. Wss zal God haar tot rede gebracht hebben. Ben benieuwd; nu lof volgende week wss bedolven onder een hoop verwijten.