Exclusief voor abonnees

Trump kan eerste test eigenlijk maar half verliezen

AFP
Een referendum over het beleid van Donald Trump. Dat is de inzet van de stembusslag die straks van start gaat in de VS. Het is gebruikelijk dat de partij van het staatshoofd achteruitgaat bij zulke tussentijdse verkiezingen — en de historisch lage populariteit van Trump zou doen vermoeden dat zijn Republikeinen ten dode opgeschreven zijn. Maar daar ziet het niet naar uit. 

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Staf Quisenaerts

  De media met hun specialisten waren bij de vorige verkiezingen ook totaal verkeerd ! Ook in Belgie is de media een politiek object geworden ,volledig links en al wat rechts is ... is slecht ! Als men een journalist kent ... maakt ge hem wijs wat ge wilt !

 • Kathy Gysel

  1e prognose democraten winnen het huis, 2e prognose: republikeinen behouden de senaat 3e prognose : Trump krijgt het moeilijk maar blijft overeind. en wat zouden jullie denken van de 4e prognose: Trump bekomt overal een verpletterende meerderheid zowel in het huis als de senaat??? Nog niemand aan gedacht zeker.

 • Mieke Maas

  Men zegt de Democraten zullen er voor zorgen dat Trump niets meer kan doen. Waarbij men vergeet dat de Republikeinen in de laatste jaren er voor zorgden dat Obama niets kon doen. Dat is nu eenmaal het systeem in de VS - het zit even raar in elkaar als bij ons. Tot slot Trump zou moeten leren dat een president NIET alles alleen kan beslissen en dat hij ook naar het volk moet luisteren en niet enkel naar zijn achterban (Republikeinen)

 • Paul Boutsen

  Laat de VS bevolking hun gedacht zeggen over hun president en hun land. In landen in Afrika, midden en verre oosten, en Arabië in het algemeen, moeien we ons toch ook niet. Als NBC en CNN zich verwijderen van hun "core business" zijnde objectief nieuws brengen, dat verontrust mij meer gezien zij nu politieke spelers zijn geworden ipv objectieve nieuwsbrengers.

 • Fons Casteels

  Ik lees in het artikel dat Trump een "historisch lage populariteit" zou hebben. Er is in Amerika al tientallen jaren een dagelijkse peiling naar de job approval van de president: de Rasmussen Presidential Tracking Poll. Vandaag staat die voor Trump op 50%. Ter vergelijking: bij Obama stond de Rasmussen Poll na twee jaar presidentschap op 45%. Conclusie: de Amerikaanse kiezers denken totaal anders over Trump dan de main stream media.