Trump juicht nadat rechters hotelzaak tegen hem van tafel vegen: “Ik verlies juist een fortuin om jullie president te zijn”

EPA
De Amerikaanse president Donald Trump heeft een belangrijke juridische overwinning geboekt. Regionale overheden hadden hem aangeklaagd omdat hij de grondwet zou overtreden met zijn hotel in Washington, maar een federaal hof van beroep in Richmond heeft die zaak van tafel geveegd.

De autoriteiten in Maryland en het District of Columbia (D.C.) beschuldigden Trump ervan op onrechtmatige wijze te profiteren van zijn publieke functie. Buitenlandse functionarissen geven veel geld uit bij zijn Trump International Hotel in de buurt van het Witte Huis. Dat zou ook ten koste gaan van andere lokale ondernemingen.

De zaak draaide om de vraag of geld dat het hotel verdient aan buitenlandse overheden valt onder anticorruptieregels in de grondwet. De rechters oordeelden echter dat er geen juridische basis was voor de rechtszaak. De overheden zouden niet hebben aangetoond dat hun burgers worden benadeeld. Trump kraaide naderhand victorie op Twitter. Hij noemde de zaak belachelijk en onderdeel van een heksenjacht. Volgens Trump kost het presidentschap hem juist een vermogen.

Het Trump International Hotel in Washington DC.
AP Het Trump International Hotel in Washington DC.4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Guido Pintens

  hij juicht alleen via Twitter als hij toevallig eens gelijk krijgt. Als hij via welke rechtbank ook, géén gelijk krijgt, is het hek natuurlijk van de dam. Hij is immers de meest begaafde, eerlijke, oprechte president zoals er nooit een voor hem is geweest. En bovendien doet hij er alles aan om de armen rijker te maken ... geen idee hoé, want hij heeft er nog geen cent aan uitgegeven. Wél aan de wapenlobby en alles wat met aardolie te maken heeft. Daar verdient hij tenminste een massa $ aan

 • Marc Camp

  @An, hoe sneller en harder je roept, hoe gemakklijker men dit zal aannemen! Een gebruikelijke tactiek van narcisten.

 • an kobe

  Het vonnis stelt dat de overheden "niet hebben aangetoond dat hun burgers worden benadeeld". Het stelt helemaal niet dat Trump niets heeft misdaan. Kan iemand die man leren lezen? Dan kan hij misschien ook het Muller rapport doornemen, en vaststellen dat ook dat hem hoegenaamd niet vrijplijt van collusion en obstruction.

 • Edmond Dantès

  Blijkbaar heeft hij niet alleen in het Hooggerechtshof rechters benoemd die naar zijn pijpen dansen.