Trump in de clinch over Miss USA

REUTERS
Donald Trump vindt het onterecht dat tv-station Univision het door hem georganiseerde Miss USA weigert uit te zenden. Aan Fox vertelt hij dat hij het station voor de rechter sleept als ze de schoonheidswedstrijd niet volgens afspraak uitzenden.

De Spaanstalige Amerikaanse zender kondigde eerder op de dag aan niks meer te maken willen hebben met Donald Trump. De presidentskandidaat had zich eerder fel uitgelaten over Mexicaanse immigranten die hij omschreef als 'verkrachters die alleen maar drugs en misdaad het land binnenbrengen'.

"Ik houd van Mexico en de Mexicanen", vertelt een verontwaardigde Trump, die benadrukt dat hij het enkel had over de immigranten die vooral illegaal de grens oversteken. "Ze willen niet dat ik de feiten benoem. Denk je dat ze hun beste mensen over de grens sturen? In de meeste gevallen zijn het criminelen. Je hoeft maar met de grenswachters te spreken om te weten waar ik het over heb."

Sinds 1996 is Donald Trump eigenaar van het Miss USA-imperium, slechts één van zijn vele bedrijven. De jaarlijkse schoonheidswedstrijd wordt ieder jaar door verschillende tv-stations uitgezonden, zo ook Univision. Trump vindt de contractbreuk onaanvaardbaar: "Ze hebben een getekend contract. Ze kunnen dit niet doen."