Trump: "Ik wist niets van betaling aan Stormy Daniels"

AFP
De Amerikaanse President Donald Trump heeft aan boord van zijn vliegtuig Air Force One tegen journalisten gezegd dat hij niets wist over een betaling van 130.000 dollar (106.000 euro) aan actrice Stormy Daniels. Die betaling zou bedoeld zijn om een seksuele affaire tussen de pornoster en Trump te verzwijgen. Het Witte Huis ontkent de affaire. 

De betaling aan Daniels, van wie de echte naam Stephanie Clifford is, werd gedaan door Michael Cohen, de advocaat van Trump. Cohen heeft verklaard dat hij Daniels heeft betaald uit eigen zak en op eigen initiatief.

Op de vraag waarom Cohen het zwijggeld heeft betaald als er toch niets is gebeurd tussen Trump en Daniels antwoordde Trump: "Dat zal je aan Michael Cohen moeten vragen. Michael is mijn advocaat."

Vorige maand daagde Daniels Michael Cohen voor de rechter. De actrice betwist de rechtsgeldigheid van de vertrouwelijksovereenkomst die ze in 2016 tekende in ruil voor het zwijggeld. Volgens haar advocaat Michael Avenatti moet het akkoord nietig worden verklaard omdat Trump het document nooit zelf heeft ondertekend. Het feit dat Trump nu publiekelijk ontkent dat hij iets afwist van het zwijggeld ziet Avenatti als een bevestiging dat er geen akkoord kan zijn als één van de partijen er niets van afwist. 

Daniels en haar advocaat Avenatti willen de Amerikaanse president en Michael Cohen voor de rechter laten getuigen. "Het is één ding de pers om de tuin te leiden, maar nog iets heel anders iedereen te bedriegen wanneer je onder ede staat", luidt een tweet van Avenatti. 

Vorige week besliste een rechter echter dat een getuigenis van de president “voorbarig” is.

Eenmalig

Stormy Daniels zou één keer seks hebben gehad met Trump in 2006 en zou daarna met hem contact hebben gehouden. Daniels zei dat ze nooit tot hem aangetrokken was. In 2006 was Trump 60, Daniels was er 27.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • MICHELINE GEVERS

  Met de Agusta helikopters wist ook niemand van de PS/SP van iets tot.....

 • Edmond Dantès

  Ik heb al een aantal advocaten gekend in mijn leven, iets uit eigen zak betalen is tegen hun religie.

 • Erik Van Bever

  wij zouden allemaal het zelfde doen en zeggen, als we onze partner bedrogen hebben, dus allemaal mooi zwijgen.

 • Ronny Biesen

  Daarom was Trump in Belgie: hij wou leren van onze politici hoe die het altijd uitleggen:"ik weet van niets". Standaard antwoord van Belgische politici nu ook doorgedrongen tot in Amerika.

 • André Van Laethem

  Een relatie tussen ene van 60 en ene van 27 moet dat naar de rechtbank ???? Niettegenstaande een president vele verantwoordelijkheden heeft is hij ook maar een doodgewone mens. Wat is nu mis in die relatie ?