Trump: "Ik weet niet of hij het zal toegeven maar Obama vindt mij leuk"

rv
Jarenlang stelde Donald Trump zelfs de legitimiteit van Barack Obama's presidentschap in twijfel, maar toch denkt de huidige president van de VS dat zijn voorganger hem best leuk vindt. Dat zei hij in een interview met Fox News.

"Het is een bizar fenomeen maar wij kunnen het goed vinden met elkaar", zei Trump gisteren op televisie aan Fox-journalist Bill O'Reilly. "Ik weet niet of hij het zal toegeven, maar hij vindt mij aardig. En ik hém." "Hoe weet je dat?" vroeg O'Reilly. "Omdat ik dat zo aanvoel", antwoordde Trump. "Dit is wat ik doe in het leven. Het is zoiets als 'ik begrijp het'".

Het klinkt velen ongetwijfeld in de oren als een soort van 'alternatieve emotie', maar Trump leek er in het interview alvast heilig van overtuigd. "De campagne was hard en Obama vocht harder voor Hillary dan zijzelf. Hij was gemeen tegen mij en ik tegen hem. We hebben vreselijke dingen over elkaar gezegd. Maar toen we samen in de auto door Pennsylvania Avenue reden, hebben we het er zelfs niet over gehad. Politiek is iets ongelooflijks."

Waarover ze dan wél praatten? "Over een militair probleem op een bepaalde plaats", zei Trump die Obama naar eigen zeggen had gevraagd naar de drie grootste knelpunten waar het land volgens de voormalige president mee kampte. Trump wou daar verder niet op ingaan, al ontkende hij wel dat het over China ging.

AP