Trump: “Ik verdien de Nobelprijs voor de Vrede”

REUTERS
De Amerikaanse president Donald Trump vindt dat hij de Nobelprijs voor de Vrede moet winnen. Dat zei hij in New York, toen hij kort aanwezig was tijdens de klimaattop van de Verenigde Naties.

“Ik zou de Nobelprijs voor de Vrede verdienen voor veel dingen, als ze het eerlijk spelen en dat is niet het geval”, zei de Amerikaanse president in New York.

Het is niet de eerste keer dat Trump zijn interesse laat blijken over de Nobelprijs. In februari zei hij dat hij genomineerd was door de Japanse premier Shinzo Abe. Een nominatie voor de Nobelprijs voor de Vrede kan worden ingediend door iedereen die aan de nominatiecriteria voldoet.

Obama

Trump verwees naar zijn voorganger Barak Obama. “Ze hebben hem die prijs gegeven onmiddellijk nadat hij aan de macht kwam en hij had compleet geen idee waarom hij die kreeg”, aldus de Republikeinse president. “Het is één van de zeldzame dingen waarover ik het met hem eens ben.”

Drie presidenten van de VS wonnen ooit de Nobelprijs voor de Vrede: Barack Obama, Theodore Roosevelt en Woodrow Wilson. Jimmy Carter won de prijs in 2002 toen hij geen president meer was.
57 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jean West

  Peter Bonacasa Oorlog in Libië waar ze Kadhafi weg wilden. Kadhafi Heeft toen zelfs een brief aan Obama gericht om deze oorlog te stoppen. Syrië waar hij de zogenoemde rebellen volop met wapens en munitie heeft gesteund met het gevolg alle vluchtelingen in Europa.

 • Peter Bonacasa

  Luc Lepoudre, welke oorlog heeft Obama gestart? Ik stel voor dat je met een duidelijk antwoord komt of dat je voor altijd van dit forum blijft. Zijn we tenminste al van één leugenaar af.

 • guido Bervoets

  Obama heeft geen enkele oorlog gestart, wat een onzin wordt hier toch verteld? Hij heeft twee oorlogen gestopt, dat wel. En waarom zou Trump, de man die migrantenfamilies uiteen rukt en kinderen opsluit, wel een Nobelprijs verdienen? Omdat hij buiten het opstarten van handelsoorlogen en het verbreken van allerlei andere akkoorden nog geen echte oorlog is gestart? Komaan zeg.

 • Luc Lepoudre

  Als je de vergelijking maakt met een viertal van de vorige presidenten dan heeft hij wel een punt. Hij heeft zeker een punt als Obama wel de Nobelprijs krijgt en er toch veel bloed van smerige oorlogen aan Obama's handen kleeft. Natuurlijk Obama kon het met een gluiperige smile verkopen tegenover de boerse stijl van Trumpf die nog steeds geen buitenlandse oorlog is gestart.

 • Diane Bernaerts

  Ja, dat Obama die gekregen heeft, is hem een doorn in het oog, jaloers als hij is op Obama en vastbesloten om alles af te breken en teniet te doen wat Obama verwezenlijkt heeft! Maar hoe meer Trump zeurt om die prijs te krijgen, hoe minder bereid het comité zal zijn om dat te doen! Aan zo'n gestampte boer ga je toch niet zo'n prestigieuze prijs geven!