Trump: “Ik ben minst racistische persoon ter wereld”

De Amerikaanse president Donald Trump is opnieuw in opspraak gekomen voor racistische uitlatingen, deze keer tegen Elijah Cummings, een zwart Democratisch parlementslid uit Maryland.
AP De Amerikaanse president Donald Trump is opnieuw in opspraak gekomen voor racistische uitlatingen, deze keer tegen Elijah Cummings, een zwart Democratisch parlementslid uit Maryland.
"Ik ben de minst racistische persoon ter wereld.” Zo verdedigt de Amerikaanse president Donald Trump zich tegen nieuwe racismebeschuldigingen tegen hem, na zijn herhaaldelijke aanvallen op Elijah Cummings, een zwart Democratisch parlementslid uit Maryland. Trump deed de uitspraak voor journalisten in het Witte Huis. 

“Geen enkele andere president heeft zoveel gedaan als ik voor de Afro-Amerikanen”, zei hij nog. Ook zou volgens Trump de werkloosheid bij de zwarte Amerikanen nog nooit zo laag zijn geweest. 

“Degoutant”

Trump tweette zaterdag onder meer dat Cummings’ stad Baltimore degoutant is en geteisterd wordt door ongedierte, en dat niemand er wil wonen. De president had Cummings’ district, waar voornamelijk zwarten wonen, verder ook vergeleken met de Amerikaans-Mexicaanse grens.

De Democraten beschuldigen hem ervan een haatcampagne te voeren met zijn racistische uitspraken, iets wat zondag ontkend werd door Trump.  Volgens de president kreeg hij vervolgens talrijke telefoontjes van de “Afro-Amerikaanse gemeenschap” om hem te “bedankten voor zijn betrokkenheid”.

Trump had midden juli ook al gesteld “geen greintje racisme in zich te hebben”. Eerder had hij gezegd dat vier vrouwelijke Congresleden uit minderheidsgroepen maar moeten terugkeren naar hun eigen landen waar alles misloopt in plaats van commentaar te hebben op de VS. 

Elijah Cummings.
AP Elijah Cummings.31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Karel Tichmann

  De stad Baltimore kan niet vertellen wat er gebeurd is met de miljarden dollars die het heeft ontvangen aan federale steun financiering voor misdaad, drugs en ratten die in de stad ongebreideld lopen, volgens een recent rapport over de kosten van de stad. Volgens een audit van 2018 door USASpending.gov heeft Baltimore $ 5,44 miljard aan federale subsidies, contracten en andere financiële hulp ontvangen.

 • Wesley Gevaert

  Kushner is momenteel in het nieuws ginds. Vele eigendommen van Jared zijn aangeklaagd wegens hygiëne en verloedering, klachten zoals ratten in de muren. Hij zal dat per ongeluk in Trump's oor gefluisterd hebben zeker. Het keert zich nu wel tegen Jared door alle media-aandacht.

 • michel De Blay

  @ Wim Verjoosen. Informeer u, en dan zal u weten dat Baltimore één van de gevaarlijkste steden van Amerika is waar alle dagen een moord is. Waar druggeweld heerst, waar letterlijk de ratten over de straat lopen en drug alom zijn. M.a.w Trump heeft 100 % gelijk.

 • Peter Bonacasa

  Sunno Hamar, meer dan tienduizend bewezen leugens heeft Trump de laatste paar jaar op zijn conto staan. "Hij is ook geen leugenaar"... lachwekkend.

 • Karel Tichmann

  Baltimore is gevaarlijker dan Mexico. Maar het is racistisch om daar op te wijzen. Baltimore heeft meer moorden dan New York, een stad die 14 keer groter is. Maar het is racistisch om daar op te wijzen. Trump 2020...