Trump: "Hillary Clinton is de grootste loser aller tijden"

REUTERS
De recentste interactie tussen Hillary Clinton en Donald Trump heeft wat weg van een ruzie op de lagere school. Nadat Clinton in een radio-interview had gezegd dat ze werkelijk niets bewonderde aan Trump, liet Trump niet lang op antwoord wachten, uiteraard via zijn favoriete spreekbuis Twitter.

"Valse Hillary Clinton is de ergste (en grootste) loser aller tijden. Ze kan gewoon niet stoppen, wat goed is voor de Republikeinse partij. Hillary, ga verder met je leven en probeer het nog eens binnen drie jaar", aldus de president van de Verenigde Staten.

Clinton had Trump in het interview onder andere verweten twee maten en twee gewichten te hanteren in de schandalen omtrent seksuele intimidatie door twee politici die nu fel besproken zijn in de VS. Over het schandaal rond haar partijgenoot Al Franken zei ze dat deze zich verontschuldigd had bij de vrouw die het slachtoffer was geworden van zijn grensoverschrijdend gedrag. Wat Franken heeft gedaan kan weliswaar niet worden vergeven, maar hij heeft toch op zijn minst zijn verantwoordelijkheid opgenomen, aldus Clinton. "Zoiets zie ik niet bij Roy Moore of Donald Trump", zei ze. 

De conservatieve kandidaat-senator Moore uit Alabama wordt door minstens vijf vrouwen beschuldigd van seksueel wangedrag. De incidenten zouden zich allemaal tientallen jaren geleden hebben voorgedaan, toen de vrouwen minderjarig waren. Een van de vermoedelijke slachtoffers was 14 toen ze door Moore werd betast, die toen in de dertig was. 

Trump heeft zeer summier op de beschuldigingen aan het adres van zijn partijgenoot gereageerd. Hij zei dat "Moore zich moet terugtrekken, als de feiten kloppen". 

Op het gedrag van de Democraat Franken reageerde hij in een iets minder sobere stijl. Franken werd door model en oproepmedewerkster Leeann Tweeden ervan beschuldigd haar borsten aan te raken terwijl ze sliep, iets wat op foto werd vastgeled, en haar te hebben getongzoend zonder toestemming. 

Trump vormde in een reactie Frankens naam om tot "Frankenstien" en merkte op dat de foto heel erg en veelzeggend is. "Waar waren die handen op foto 2, 3, 4, 5 en 6 terwijl ze slaapt", voegde hij nog toe. 

Volgens Clinton is er "absoluut niets" wat ze in Trump bewondert. Hij brengt volgens haar het ambt ten schande. "Ik had niet gedacht dat het zo erg zou zijn", aldus de voormalige presidentskandidate. 
31 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Diane Bernaerts

  En nog altijd "crooked Hillary". Nochtans had hij vlak na zijn overwinning gezegd dat Hillary infeite een "goed mens" is en dat hij zou stoppen met zijn aanvallen op haar. 't Heeft niet lang geduurd......

 • Pete Schoonhuys

  Remi Kastaar. Zijn vrouw start een 'anti-bully'-campagne op, maar Trump twitter er maar beledigingen op los. Wat voor een hypocriet ben jij zeg.

 • Remi Kastaar

  Ach, hier loopt het vol politiek correcte losers, die over het minste beetje tegenslag nooit over geraken.

 • Geert Matthys

  Trump doet het prima, een ijdeltuit dat zeker maar een stuk optimistischer dan depressieve Obama.

 • Gino De Neef

  En dat is de volledige waarheid!