Trump heeft al 100 miljoen in 'oorlogskas' voor herverkiezing in 2020

Donald Trump.
AP Donald Trump.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft alvast een flinke voorsprong op de persoon die het in 2020 tegen hem gaat opnemen tijdens de presidentsverkiezingen. Trump haalde het afgelopen kwartaal 18 miljoen dollar op, en heeft in totaal al 100 miljoen in zijn verkiezingspotje zitten. Dat meldt CNN.

Verwacht wordt dat de president nog veel meer geld zal ophalen. Het duurt immers nog twee volle jaren tot de Amerikanen weer naar de stembus gaan. Het geld werd onder meer opgehaald met de verkoop van Trump-merchandise en evenementen die specifiek zijn toegespitst op het inzamelen van financiële bijdragen.

Tegen wie de zittende president het op zal nemen, wordt het komende jaar bekend. Er gaan al een tijd geruchten over verschillende Democratische topstukken, zoals senatoren Cory Booker en Elizabeth Warren. Met Booker lijkt Trump weinig problemen te hebben, aan Warren heeft hij een uitgesproken hekel.

Trump schreef zich op de dag dat hij werd ingezworen al in voor de herverkiezing: een hoogst ongebruikelijke stap, net als het feit dat hij al in de eerste maanden van zijn presidentschap al begon met het houden van verkiezingsrally's. Barack Obama wachtte tot het derde jaar van zijn eerste termijn met het inzamelen van geld voor zijn herverkiezingscampagne.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Diane Bernaerts

  Haha, en dan zeggen dat sommigen beweerden dat Trump zijn campagne volledig uit eigen zak betaalt!

 • Edmond Dantès

  Slechtste VS president ooit.

 • Bernd Vaes

  Alleen sinds populisten de politiek veroveren, spreekt men van een “oorlogskas” of zoals BDW het heeft over zijn “War room”. Echte politici doen geen oorlog.

 • Guy Bevers

  Danku wel Rusland .