Trump: “handelsgesprekken China gaan goed, maar er komt enkel deal die goed is voor Amerikanen”

Amerikaanse president Donald Trump samen met de Chinese president Xi Jinping in juni.
REUTERS Amerikaanse president Donald Trump samen met de Chinese president Xi Jinping in juni.
De handelsgesprekken tussen China en de Verenigde Staten gaan de goede kant op, maar de VS zullen alleen een deal sluiten die goed is voor de Amerikanen. Dat heeft president Donald Trump gezegd.

De gesprekken verlopen "zeer aardig" en "als we een deal sluiten, zal het een uitstekende deal worden. Als het geen uitstekende deal is, dan sluit ik hem niet", aldus Trump tegen verslaggevers. 

De Amerikaanse president zei verder dat Peking veel liever een akkoord wil bereiken dan hij zelf zou willen omdat de Chinese economie volgens hem zwaar onder de handelsvete lijdt.

Onjuiste berichtgeving

Vorige week kwamen er nog berichten dat beide landen afspraken hadden gemaakt over het afbouwen van handelsheffingen. Maar volgens Trump is daar niets van aan. Vrijdag verkondigde hij dat Washington nog geen afspraken met China heeft gemaakt over het terugschroeven van handelstarieven. Volgens Trump bestaat er veel onjuiste berichtgeving over de zaak.
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • ludo scheepmans

    Juist je moest eens gezicht verlies lijden.