Trump haalt zwaar uit naar vroegere minister van Buitenlandse Zaken: “Zo stom als een steen”

Trump met zijn vroegere minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson
AFP Trump met zijn vroegere minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson
De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een tweet zwaar uitgehaald naar zijn vroegere minister van Buitenlandse Zaken Rex Tillerson.

Trump zei dat Tillerson "niet de mentale capaciteiten" had. "Hij was zo stom als een steen en ik kon niet rap genoeg van hem afgeraken. Hij was zo lui als in de hel". Trump was getergd door opmerkingen van Tillerson, die voor het eerst sinds zijn ontslag in maart daar in het openbaar over sprak.

Tegen CBS zei Tillerson onder andere dat hij zijn baas meermalen heeft moeten weerhouden van acties omdat die tegen de wet waren. 
Tillerson zou Trump volgens berichten die vorig jaar de ronde deden zijn politieke baas een volslagen idioot (‘moron’) genoemd hebben. 

Tillerson's opvolger Mike Pompeo krijgt wel goede punten. "Hij doet zijn werk geweldig, ik ben zo trots op hem", aldus het Amerikaanse staatshoofd.

Ondertussen is er een echte stoelendans bezig. Trump heeft William Barr tot nieuwe minister van Justitie benoemd. Hij wordt de opvolger van Jeff Sessions. De president maakte ook bekend dat Heather Nauert de nieuwe ambassadrice bij de Verenigde Naties wordt. 

Daarnaast zijn er ook geruchten dat John Kelly, de stafchef van het Witte Huis, zal opstappen. CNN meldt dat de relatie tussen president Donald Trump en Kelly na zeventien maanden een impasse heeft bereikt en volgens beide mannen onhoudbaar is geworden.

Bekijk ook:

Trump groet overleden oud-president George H.W. Bush
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Daniël van Zaalen

  Dít is een drama wat geen einde kent,een tragedie van een man die geen besef heeft waar hij mee bezig is.

 • David McIntosh

  Zei de ene steen tegen de andere..

 • mertens jean

  Onbegrijpelijk dat iemand als Trump (al is hij President) zo maar iedereen mag beledigen en belachelijk maken en dat er NIEMAND op reageert. Trieste mentaliteit in de VS en ook andere landen waar niemand ook maar durft reageren.

 • Jurgen Van Den Bergh

  Wat een woordenschat gebruikt die baviaan toch. En dat voor een president. Maar ja, hij is die titel niet waardig en zal nooit als volwaardige president beschouwd worden. Er zal een asterisk achter zijn naam komen te staan in de geschiedenisboeken. En die asterisk zal verwijzen naar een zeer lijvig dossier.