Trump haalt zwaar uit naar Democratische leider Nancy Pelosi: “Ze is smerig, vreselijk, een zenuwachtig wrak”

Trump in het Amerikaanse Congres met achter hem vicepresident Mike Pence en Huis-voorzitster Nancy Pelosi.
Photo News Trump in het Amerikaanse Congres met achter hem vicepresident Mike Pence en Huis-voorzitster Nancy Pelosi.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een interview met de conservatieve zender Fox News zwaar uitgehaald naar de Democratische voorzitster van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi. "Ik denk dat zij een schande is", zei het Amerikaanse staatshoofd. "Ik denk niet dat zij een getalenteerd iemand is. Ik heb geprobeerd aardig te zijn tegen haar omdat ik graag enkele deals had afgesloten."

Trump is ook woedend omdat volgens het nieuwsportaal Politico Pelosi tijdens een ontmoeting met vooraanstaande Democraten zou hebben gezegd dat zij de president niet uit zijn ambt gezet wil zien, "maar in de gevangenis".

Volgens de bewoner van het Witte Huis is dat een "vreselijke, smerige en perverse verklaring". Pelosi is "een vreselijk iemand en ik zal u haar naam noemen: nerveuze Nancy, want zij is een zenuwachtig wrak".

"Zij kan geen deals afsluiten, zij is een smerig, wraakzuchtig en vreselijk iemand", wist Trump over de voorzitster van het Huis van Afgevaardigden. Pelosi is ook een "ramp", klonk het op Fox in de marge van de 75ste herdenking van D-Day in Frankrijk.

De 79-jarige Pelosi is als voorzitster van het Huis in de VS de derde in rang na de president en de vicepresident. Zij zetelt al meer dan drie decennia in het Amerikaanse parlement.
25 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ivan de ridder

  jan de reus, ik zou een beetje meer waardigheid van een president verwachten. Vreemd trouwens dat alle Trump-fans vergeten welke retoriek hij hanteerde tijdens zijn campagne: 'Lock her up' En zijn presidentschap is tot hiertoe een continue campagne-trein met als enige doel zijn oppositie te bekritiseren / chanteren. Nul effort tot verzoening of bruggen bouwen, dan oogst je dezelfde reactie van je tegenpartij.

 • Mario Cannas

  Dus men kan uit de reactie van Rudy Devolder afleiden dat deze links georiënteerd is? Het logische denken vervaagt met de dag.... Trump is korte termijn denken. En iedereen, u en ik, links en rechts gaan ooit de prijs betalen.

 • Tino Keur

  Beste Rudy Volgens mij ben jij zo links dat je niet meer ziet Hoeveel goed rechts doet Al doet hij dat op zijn trumpiaans

 • Rudy Devolder

  Als ge niet ziet dat trump een bedrieger is ben je wel stekeblind of beter gezegd een dom kieken.

 • rik lagrou

  Zo beschamend verwijten ,roepen ,,gelukkig weet van wie komt Politiek??