Trump haalt uit naar New York Times wegens antisemitische karikatuur

Amerikaans president Donald Trump en Israëlische premier Benjamin Netanyahu.
REUTERS Amerikaans president Donald Trump en Israëlische premier Benjamin Netanyahu.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft kritiek geuit op de New York Times wegens de publicatie van een antisemitische karikatuur. De afbeelding die afgelopen donderdag is verschenen in de internationale editie van de krant, toont hoe een blinde Trump wordt voortgetrokken door de Israëlische premier Benjamin Netanyahu als geleidehond. Netanyahu heeft een Davidster rond de hals, Trump draagt een keppeltje.

De Amerikaanse president noemde de tekening een "verschrikking" en haalde opnieuw uit naar de krant. "De New York Times heeft zich voor deze weerzinwekkende antisemitische karikatuur verontschuldigd, maar heeft zich nog niet tegen mij geëxcuseerd en ook niet voor alle valse en corrupte informatie die ze dagelijks publiceert." Trump beticht de media regelmatig van nepnieuws en omschrijft journalisten als "vijanden van het volk".

De New York Times had zich in het weekend verontschuldigd en de cartoon antisemitisch en beledigend genoemd. Het was een foute inschatting de karikatuur te publiceren, klinkt het in een standpunt. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.