Trump haalt uit: "Ik zou gevecht met 'gestoorde' Joe Biden winnen"

Donald Trump en voormalig vicepresident Joe Biden (hier op een foto uit 2011) ballen de vuisten in deze fotocombinatie.
ap - reuters Donald Trump en voormalig vicepresident Joe Biden (hier op een foto uit 2011) ballen de vuisten in deze fotocombinatie.
De Amerikaanse president Donald Trump heeft uitgehaald naar voormalig vicepresident Joe Biden. De Democraat zou gezegd hebben Trump 'bont en blauw' hebben geslagen als hij met hem op school had gezeten. 

Trump reageerde op een speech die Biden gaf bij de Universiteit van Miami. De vicepresident van Trumps voorganger Barack Obama zei daar volgens CNN dat hij als scholier wel raad had geweten met iemand als Trump, die zich schuldig maakt aan vrouwonvriendelijke opmerkingen. 

"De man die uiteindelijk onze leider is geworden, zei ooit: 'Ik kan een vrouw overal grijpen en ze vindt het nog leuk ook'. Achteraf riep hij 'ik heb een fout gemaakt'", sprak Biden tegen de studenten, verwijzend naar de video die voor de verkiezingen in 2016 van Trump opdook. 

Stoere kerel

"Ze vroegen me of ik met hem in debat wilden", vervolgde de oud-vicepresident. "En ik zei: 'Nee, als we samen op school hadden gezeten, had ik hem meegenomen achter de sportzaal en hem daar in elkaar hebben geslagen". (Letterlijk:'beat the hell out of him'

"De gestoorde Joe Biden probeert zich voor te doen als een stoere kerel, maar hij is zwak. Zowel mentaal als fysiek", sneerde de president op Twitter. "En toch bedreigde hij me voor de tweede keer met fysiek geweld."

'Hij kent me niet'

De president toonde zich niet onder de indruk. Hij is van mening dat juist Biden bij een knokpartij  met hem het onderspit zou delven. "Hij kent me niet, maar hij zou snel en hard neergaan'', twitterde Trump. "Hij zou alleen maar huilen. Je moet mensen niet bedreigen, Joe."

Als Trump (71)  besluit om voor een tweede termijn als president te gaan, zou hij in 2020 mogelijk tegenover Biden (75)  komen te staan. Als het de voormalige vicepresident lukt om de Democratische nominatie voor het presidentschap binnen te halen.

Voormalig vicepresident Joe Biden (75) zegt dat hij Trump het licht uit de ogen had geslagen als hij bij hem op school had gezeten.
AP Voormalig vicepresident Joe Biden (75) zegt dat hij Trump het licht uit de ogen had geslagen als hij bij hem op school had gezeten.10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bart Van Orshoven

  zoek eens op youtube naar "creepy Joe Biden"... idem voor Pizzagate...

 • Jan Maarten

  Straks krijgen we bananenrepubliek toestanden te zien in de VS, politici die met elkaar op de vuist gaan. Ze zijn daar écht goed bezig de beschaving ongedaan te maken. America great again ?

 • Diane Bernaerts

  "Crazy Joe Biden": Trump kan het écht niet laten om al zijn "vijanden" openlijk van een scheldnaam te voorzien! Zéér kleintjes voor een "president".

 • Billy Bob

  Hooggeplaatste politiekers van een van de machtigste naties ter wereld en ze communiceren als Franky na 17 pinten op de straathoek café. Mooie tijden dat we mogen in leven.

 • Catherine D'haveloose

  Daar haal je weer een deel uit het gesprek..... Zo laag van biden om te zeggen dat hij als hij is school zou zijn, Trump zou aanvallen..... Toch normaal dan de reactie van Trump. Komaan, waar is de tijd dat de kranten neutraal waren. Jullie leunen duidelijk naar de democratische kant. Wrong!