Trump haalt slag thuis: inreisverbod voor zes moslimlanden bekrachtigd

AFP
De Amerikaanse president Donald Trump heeft een slag thuisgehaald. Het inreisverbod van burgers uit zes moslimlanden naar de Verenigde Staten is bekrachtigd door de Supreme Court. Het gaat om burgers uit Iran, Libië, Syrië, Jemen, Somalië en Tsjaad. 

Dat betekent dat mensen uit deze zes overwegend islamitische landen mogen worden geweerd, ook als het juridisch verzet daartegen nog doorgaat bij lagere rechtbanken.

Het Amerikaans Hooggerechtshof gaf, met zeven tegen twee stemmen, gehoor aan het verzoek van de regering de uitspraak van lagere rechters te herroepen. Die hadden de ban van Trump gedeeltelijk geblokkeerd. Het was diens derde versie van een controversieel beleidsplan, dat hij al een week na zijn intrede in het Witte Huis presenteerde.

Trumps verbod slaat ook op mensen uit Noord-Korea en bepaalde Venezolaanse regeringsfunctionarissen, maar die werden door de lagere rechtbanken al bevestigd.

Ondertussen lopen wel nog twee zaken in lagere rechtbanken tegen de inreisbeperkingen: in San Francisco (Californië) en Richmond (Virginia). Ze worden deze week behandeld.
57 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • stafke peters

  De oorzaak van alle ellende in de wereld is veroorzaakt door Bush. (Oorlog Irak). Dit tegen alle resoluties in van de VN. Hoeveel vluchtelingen heeft Trump binnengelaten: 0 Nu zeggen dat Trump een goeie is erover

 • Jan Van Rompaey

  Hij begint zijn gram te krijgen.

 • Sharon Debeul

  Met wat Trump in het MO van plan is, zal hij zijn inreisverbod nog hard nodig hebben. Hij weet maar al te goed dat het daar desastreus gaat worden.

 • Michael Aerts

  Zolang hij enkel landen op de lijst zet waar hij geen belangen heeft is deze lijst totaal ongeloofwaardig. Oogverblinding voor zijn goedgelovige volgelingen. Haat en nijd zijn zijn nieuwe versie "brood en spelen".

 • Romain Nolf

  Als er hier in Europa oorlog was den 1sten en2den Wereldoorlog ! Moest iedereen zijn eigen land verdedigen ! Daar loopt iedereen weg van het probleem ! En komen naar hier of een ander land in Europa , niet naar Zwitserland of Monaco daar mogen ze niet binnen.