Trump haalt opnieuw uit: Obama was een zeer incompetente president

Donald Trump en Barack Obama tijdens een transitiemeeting toen Obama nog president was.
AFP Donald Trump en Barack Obama tijdens een transitiemeeting toen Obama nog president was.
Voormalig president Barack Obama "was een incompetente president. Dat is alles dat ik kan zeggen. Zeer incompetent." Dat zei president Donald Trump kort nadat hij zondag landde bij het Witte Huis en door journalisten werd geconfronteerd met uitspraken die Obama deed over het coronabeleid van de huidige regering. Dat blijkt uit een transcriptie van het gesprek die door het Witte Huis is vrijgegeven.

In een online toespraak tot geslaagde studenten hekelde de voormalige president zaterdag de aanpak van de coronacrisis in de VS. Hij zei dat het de Verenigde Staten in deze zaak ontbreekt aan leiderschap. Volgens Obama heeft het gevreesde virus het "gordijn weggetrokken van de gedachte dat de mensen aan de knoppen weten waarmee ze bezig zijn". Verscheidene van hen "doen niet eens alsof ze verantwoordelijk zijn".

lees verder onder de tweet:

Obama noemde geen namen, maar hij leverde dit commentaar na onlangs al hard te hebben uitgehaald naar het coronabeleid van zijn opvolger Donald Trump. Diens behandeling van de epidemie noemde hij in een gesprek met voormalige medewerkers "een absoluut chaotische ramp".

Trump liet weten de toespraak van Obama niet te hebben gehoord en een druk werkweekend achter de rug te hebben. "We hebben veel geweldige vergaderingen gehouden. Op vele fronten wordt enorme vooruitgang geboekt, waaronder het bedenken van een remedie voor deze vreselijke plaag die ons land heeft geteisterd."

Obama reageerde niet op de kritiek van Trump, maar plaatste slechts een woord op zijn Twitter-account: vote, ‘stem’.

Barack Obama in 2019.
AFP Barack Obama in 2019.